avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
Am si eu o intrebare in legatura cu divortul .
Sunt casatorita de 8 ani dar de 4 ani eu si sotul suntem separati. Intr-un final ne-am hoatarat sa divortam, dar avem o problema: eu am o fetita de 3 ani si care nu e copilul sotului.
Mentionez ca amandoi locuim in UK.
Imi puteti da un sfat va rog in legatura cu divortul in aceasta situatie si unde trebuie depuse actele de divort.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:20, 1 Octombrie 2009
Opinia mea este ca daca aveti cetatenie romana puteti sa divortati la Judecatoria Sibiu, dar reclamantul trebuie reprezentat, altfel cererea va fi respinsa ca nesustinuta. Foarte important, divortul se depune personal.
Nu se pun probleme de incredintare a minorului
Divortul se va pronunta de instanta statului in care s-a incheiat casatoria (de la domiciliul sotilor)...copilul va ramane oricum la dvs.
Daca nu exista copii minori rezultati din casatorie, atunci divortul va fi simplu si nu se va pune problema de incredintare a minorei
Pai aici nu sunt sigura.
Sotul nu e tatal fetitei dar are acelasi nume de famile. Nu stiu ce zice legea in aceasta situatie.
Avand in vedere ca incheierea casatoriei s-a produs in Romania,instanta competenta in desfacerea acesteia,este instanta romana.Copilul,daca nu a fot adoptat de sot,ramane cu dvs.

Alte discuții în legătură

Casatorie in romania, cetatenie italiana, unde se va derula divortul? floreph floreph Buna ziua, Poate cineva ma poate sfatui in cazul urmator: - o prietena s-a casatorit in Romania acum 3 ani, cu un roman - au impreuna o fetita pe care a ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia.... divort in romania voloagaelena voloagaelena Am si eu o intrebare... Sunt casatorita cu un cetatean roman. Casatoria a fost facuta in Italia. Dupa transcrierea casatoriei pot da divort in Romania? Ce acte ... (vezi toată discuția)
Divor strainatate dragganu dragganu buna ziua, am domiciliul in Romania, iar sotia este cetatean strain in franta cu domiciliul acolo. casatoria este facuta in romania.avem un copil minor care ... (vezi toată discuția)