avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara in perioada de preaviz al ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara in perioada de preaviz al Concediere colectiva

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, va rog frumos. Sunt angajat, la o firma mai mare, si am primit acum o saptamana decizia de concediere colectiva (cu art. 65 etc) .

Contractul urmand sa expire in termenul de 20 de zile lucratoare. Acum mai am 7 zile din aceasta perioada si am primit un comunicat de cercetare disciplinara, solicitand prezenta mea la o sedinta.

Am citit in mare despre cercetarea disciplinara, si ce sanctiuni se pot face, intrebarea mea este urmatoarea :

Care este movitul pentru care se mai efectueaza aceasta cercetare disciplinara avand in vedere ca in urmatoarele zile imi inceta oricum contractul de munca ?
(nu am atacat decizia in instanta).

Singurul motiv pe care il vad ar fi sa scape fara a imi oferi salariu compensator potrivit CCM ?

Avand in vedere ca urmeaza sa imi inceteze contractul de munca oricum, ce altceva ar putea sa mai decida angajatorul in defavoarea mea ?

Mentionez ca nu am functie de conducere, si motivele cercetari sunt absolut nefondate, dar si asa doresc sa scap de angajator, nu mai vreau sa am de a face cu ei.

Va multumesc mult pentru timpul acordat si pentru orice informatie,
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:05, 4 Octombrie 2009
Din ce spuneti, nu vi s-a imputat nimic in legatura cu incalcarea Regulamentului intern, a atributiilor de serviciu deci nu va fi concediere pe motiv disciplinar.
Am inteles, si acesta este singurul proces verbal ?

O sa mai faca ei altul final prin care se stabileste detaliat ce s-a intamplat, sau procestul acesta verbal este primul si ultimul care va avea loc ?

In cer scuze pentru insistenta, dar sunt intr-un stres in perioada aceasta asteptand sa mi se termine odata preavizul sa scap de ei .

Multumesc mult .
Nu au ce sa mai faca!
Dar nu poti sti ce e in capul lor.
Mai asteptati un pic si... trece!
Davidgam a scris

De asemenea, cum am spus mai sus, ei nici macar nu au respectat termenul de 5 zile lucratoare din art 75 al 3 din CCM, si banuiesc ca, daca ar fi si un CCM individual al acestei societati, nu are cum sa aibe clauze mai nefoavorabile decat cel unic la nivel national nu ?

Prevederile CCM la nivel national sunt cele de baza , minimale.Dar CCM la nivel de ramura pot prevedea mai multe salari compensatorii ( unele chiar si 24!!)Vedeti daca nu vi se aplica vre-un CCM la nivel de ramura ( nu ati specificat in ce domeniu e firma), sau CCM la nivel de unitate.

E destul de coiudat ce vi se intampla, mai ales daca se pare nici disciplinar nu au vrut sa va concedieze...Ori vor sa foloseasca declaratia dvs. la ceva.
In orice caz, veti vedea in de decizia de concediere care e motivul.

Saptamana viitoare urmeaza sa fac foaia de lichidare, deoarece imi expira preavizul vineri 9 octombrie.

Am sa incerc sa ma interesez in momentul respectiv de existenta vreunui CCM la nivel de unitate/ramura .

Referitor la perioada, mai mult ma gandeam la ipotetica decizie de concediere disciplinara, care acum nu cred ca va mai avea loc.

Eu am purtat acum o saptamana o discutie cu o persoana de la departamentul juridic care mi-a spus ca se aplica salariul compensator din CCM si anume 1 salariu deci banuiesc ca acesta va fi. Domeniul este telecomunicatii.

Acum sper sa nu dureaze si o groaza de timp pana ofera acesti bani, la fel si cu banii aferenti concediului de odihna pe care nu l-am luat pe tot parcursul anului .

Va multumesc mult pentru informatie si sprijinul oferit.

Alte discuții în legătură

Salariat pe srl-d bob02008 bob02008 Buna ziua, am un SRL-D de 5 luni deschis cu activitate, in cadrul societatii am 3 angajati, insa unul dintre ei numai isi indeplineste atributiunile, insa ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca disciplinar dragomir_andreea20 dragomir_andreea20 Buna ziua Sunt angajata la o societate acum cateva zile eu impreuna cu o colega am primit o convocare sa ne prezentam la ora de in ziua respectiva in biroul ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Ma puteti ajuta cumva cu o problema legata de [b]concedierea disciplinara[/b]? Eventimentele au fost urmatoarele: -unul din manageri a avut o ... (vezi toată discuția)