Buna ziua.As dorii sa prezint urmatoarea situatie;la un apartament din bucuresti sunt trecuti trei mostenitorii[coproprieteri],soacra-mea sotia si cumnata-mea.dupa decesul soacra-mi trebuie dezbatuta succesiunea intre cele doua fice cotele in acest caz ar trebuii sa fie egale sau se poate face direct partajul. arat aceste posibilitatii deoarece in cazul succesiunii cumnata-mea ar dorii sa-i vanda cota -parte fiului ei cel mare iar partajul sa fie disputat intre sotie si nepot?
Daca cele doua surori sunt singurele mostenitoare, ele vor mosteni cota egala din masa succesorala. Dupa aceea, fiecare poate decide ce face cu partea sa de mostenire.
buna dimineata.Am aratat aceasta situatie ,deoarece in situatia prezenta se incearca indepartarea sotiei de la o cota parte egala in viitor de catre sora sa si familia acesteia.Cum este posibila aceasta.simplu.In apartamentul cu doua camere locuieste soacra-mea in varsta de 84 de ani care este nevazatoare si cu ceva probleme psihice ,impreuna cu nepotul[fiul cumnata -mi ] impreuna cu sotia si un copil minor.Acestia si-au asumat raspunderea ingrijirii batranei printr-o declaratie data in fata reprezentantilor d g a s p s ca urmare a anchetei sociale la solicitarea mea.In sesizare eu am aratat trei forme de abuz si anume 1.abuzul economic 2.abuzul psihologic si negijenta.In urma celor doua anchete desfasurate la domiciliul soacra-mi am primit acelasi raspuns precum ca au luat in considerare declaratia clara a soacra-mi precum ca doreste sa fie ingrijuta de nepot si sotia acestuia.aceasta fiind concluzia finala ,continutul raportului de ancheta fiind confidential,adica secret.-Acum eu pentru aspectele sesizate catre dg as pc eu pot sa le sustin si chiar sa le argumentez ,cert este faptul ca nu sau facut nici un fel de cerceta.ri asupra formelor de abuz aratate si s-a dispus inchiderea cazului.Revenind la indepartarea sotiei de la mostenire arat ca acesteia ia fost interzis dreptul de a avea relatii personale cu propria mama si accesul la un drept de proprietate legitim.un raport juridic intre nepot si bunica nu exista decat poate cel bazat pe intelegerea ditre parti.consensual,dar fara sa existe dovada capacitatii partilor [adica starea de sanatate mentala a soacra-mi si de ce nu chiar a nepotului]si nesocotirea obligatiei legale de intretinere.care este motivul pentru care nepotul actioneaza in acest mod.Acesta este refuzul sotiei de a ceda cota parte din mostenire catre el.Avantajul acestei indepartari a sotiei;dreptul de posesie si folosinta a apartamentului ,administrarea pensiei cumulate a soacra-mi in cuantum de 3000 ron.M entionez ca soacra-mea nu mai este de multa vreme titulara propriilor bunuri si propriilor decizii aceste fiind cedate,iar pentru o examinare a starii de sanatate mintala a acesteia cei care o exploateaza nu au nici un interes deoarece beneficiaza de prezumtia de capacitate prevazuta de lege pana la proba contrara.
Aveti la dispozitie procedura de punere sub interdictie si de numire a unui tutore pt soacra dvs daca sunt indeplinite conditiile, dupa cum aveati si posibilitatea contestarii raspunsului primit la sesizarea dvs.
buna ziua.As fi dorit ca obiectul unei actiuni in instanta sa fie altul,air in cadrul acestei actiuni sa solicit expertiza psihiatrica sau masura de protectie a persoanelor cu afectiuni psihice.Deoarece nu cunosc ce incadrare juridica as putea da acestei actiuni as vrea sa prezint faptele raportate la aspectele legale.1 administrarea bunului altei persoane .nu exista cadrul legal pentru ca imprumutul de folosinta si posesie a apartamentului se poate face prin intelegerea intre parti sau sub semnatura privata dreptul de administrare a pensiei se face prin act de dispozitiesi argumentez in urmatorul fel.Dreptul de pensie este un drept real dobandit deci este un drept de proprietate iar instrainarea sau transferul acestui drept se face prin act autentic respectiv mandat de contract si procura de reprezentare. Mentionez ca drepturile de pensie le incaseaza in prezenta unui martor asistent si aici as avea ceva de adaugat.Din punctul meu de vedere pe un talon de pensie nu poate exista decat o singura semnatura si anume acea a titularului dreptului sau a reprezentantului legal,or pe talon exista doua semnaturii cea a martorului pe verso talonului iar pe fata cea a titulatului.Analizand situatia si avand in vedere ca titularul este orb avand un certificat de handicap grav nerevizuibil din anul 2011 acesta nu poate semna liber decat cu ajutor ,iar sub aspect legal as face trei aprecieri si anume consimtamantul nu este liber exprimat apoi as putea invoca recunoasterea semnarurii avand in vedere capartea nu poate sa-si insuseasca continutul unui inscris prin citit,iar trei sete vorba de aspectul constient,adica de a semna in cunostinta de cauza.Ar mai fi de aratat fapte ce dovedesc neglijenta abuzul medical prin acea ca i sa oprit un tratament medicamentos prescris de catre un madic psihiatru .iar in prezent nu mai beneficiaza de nici untratament medical soacra-mea fiind diagnisticata cu diabet zaharat tip 2 ,hipertensiune primara gr.1 si angina pectotalasi ar mai fi de mentionat abuzul religios[administratorii fiind atei declarati.Acum referitor la denumirea obiectului actiunii acestea ar putea fi1] administrarea bunului altuia,imbogatirea fara justa cauza ,leziunea etc.As dorii sa precizez cateva articole de lege referitoare la cele prezentate.Art, 11 n c c care arata ca nu se poate deroga prin conventii sau inteleger intre parti norme imperative prevazute de lege,in cazul de fata fiind vorba de obligatia legala de intretinere art.499-522 n c ,iar pentru persoanele care au declarat ca o ingrijesc[intretin] legea prevede o relatie contractuala in forma autentica art.2255 n c c .Ce nedumerire as avea ar fi analiza celor doua cuvinte respectiv ingrijire si intretinere,atributiile fiind asemanatoare dar sensurile diferite.Dupa parerea mea ingrijirea nu produce nici un efect juridic deoarece nu exprima o intentie in acest sens,iar in lege nu este trecuta ca fiind o obligatie legala de ingrijire.Aceasta este viziune mea asupra aspectelor prezentate ,iar ceea ce doresc de la dumneavoastra este care ar putea fi cea mai buna incadrare a actiunii ce sanse de castig exista in baza probelor prezentate daca ar mai trebui completatesi evident intrebarea esentiala cam cat m-ar costa distractia ca timp si bani.va multumesc.