avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatoria
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatoria

.Am o mare rugaminte la dumneavoastra,sa imi spuneti daca este posibil sa ne casatorim in Germania eu si fostul meu sot,de care am divortat in 2012,dupa care ne-am impacat si acum santem impreuna.Santem amandoi cetateni romani.Divortul a avut loc in Romania.Am dori sa stim si ce acte ne trebuiesc,va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:13, 15 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca va casatoriti la ambasada sau consulat va trebuiesc actele din tara:
1. Declaraţia de căsătorie, conform anexei nr. 23 din Metodologia cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă, aprobată prin H.G.R. nr. 64/2011, se face personal de către viitorii soţi, în scris, la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, la primăria competentă, misiunea diplomatică ori oficiul consular unde urmează a se încheia căsătoria. În declaraţia de căsătorie, viitorii soţi vor arăta că nu există niciun impediment legal la căsătorie şi vor menţiona numele de familie pe care îl vor purta în timpul căsătoriei, precum şi regimul matrimonial ales.
2. Documentul cu care se face dovada identităţii, în original şi în copie.
3. Certificatul de naştere, în original şi în copie.
4. Certificatul medical privind starea sănătăţii, întocmit pe formular-tip, care trebuie să poarte numărul de înregistrare, data certă, sigiliul/ştampila unităţii sanitare, semnătura şi parafa medicului; certificatele medicale sunt valabile 14 zile de la data emiterii şi trebuie să cuprindă menţiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsători; certificatele medicale emise de instituţii medicale în străinătate pentru uzul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României trebuie să conţină toate rubricile şi să fie însoţite de traducerea în limba română legalizată, cu apostilă sau supralegalizare, după caz.
5. Declaraţie, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 27 din Metodologia cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă, aprobată prin H.G.R. nr. 64/2011, din care să rezulte că cei 2 soţi nu cunosc niciun motiv de natură legală care să împiedice încheierea căsătoriei.
6. Documente, în original şi în copii, traduse şi legalizate ori certificate de ofiţerul de stare civilă, din care să rezulte desfacerea sau încetarea căsătoriei anterioare, dacă este cazul:
- sentinţa de divorţ rămasă definitivă şi irevocabilă;
Căsătoria se încheie după 10 zile de la afişarea declaraţiei de căsătorie, termen în care se cuprind atât data afişării, cât şi data încheierii căsătoriei.
În cazul în care căsătoria nu s-a încheiat în termen de 30 de zile de la data afişării declaraţiei de căsătorie sau dacă viitorii soţi doresc să modifice declaraţia iniţială, trebuie să se facă o nouă declaraţie de căsătorie şi să se dispună publicarea acesteia; în cazul expirării termenului de valabilitate a certificatelor medicale prenupțiale, viitorii soți sunt obligați să obțină și să depună certificate medicale valabile.

Daca acea casatorie o faceti in fata autoritatilor germane, ele sunt in masura sa va indice actele necesare. Ulterior veti transcrie certificatul un tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasii necesari pentru casatorie Johny29 Johny29 Bună ziua, Vrea sa va intreb si eu ceva legat de căsătoria cu o persoană de cetățenie engleza,ce acte ne trebuiesc ,unde se pot traduce si apostila ... (vezi toată discuția)
Cununia civila Gabriela1999 Gabriela1999 Ce trebuie,sa fac pentru a face cununia civila? (vezi toată discuția)
Acte căsătorie la ambasadă Mario22222 Mario22222 Ce acte sint necesare pentru casatorie la ambasada atat pentru mine cat si pentru sotia mea care este de cetatenie eritreana si avem o fetita impreuna, care ... (vezi toată discuția)