Sunt sigura ca mai sunt alte mesaje in ceea ce priveste acesta problema....dar nu am reusit sa ma lipesc de nici unul.....
Azi, am trecut pe rosu, am luat amenda, permisul mi-a fost suspendat....dar as vrea sa fac contestatie....In joc e locul meu de munca, si dupa cum stim cu toti, e foarte greu sa ai un job in vremea acesta....
Asa ca mi-ar fi de mare ajutor cateva indrumari...
1.Pe procesul verbal am mentionat ca am trecut pe galben, m-ai pot face contestatie?
2. Prin plata amenzi, e ca si cum mi-as recunoaste vina?
3. As putea face contestatia personal, fara a apela la serviciile unui notar ( stau foarte prost cu banii)?
4. Daca pierd procesul , la ce valoare se ridica cheltuielile de judecata?
1.da, mai puteti contesta pv si in aceste conditii
2.nu.
3.la serviciile unui avocat ati vrut sa scrieti. Da , puteti si singur (insa sa fiti sfatuit de cineva care se pricepe )
4.nu se platesc taxe de timbru ca sa contestati un pv. Singurele cheltuieli pot fi probabil cheltuieli cu deplasarea in instanta.
Ca si dl.consilier,voi afirma ca dreptul la petitie este reglementat prin constitutie.Problema dvs,in situatia relatata,este in ce masura puteti dovedi veridicitatea stipularii pe care ati facut-o pe procesul verbal.Simplul fapt ca este formulata o contestatie,fara a se dovedi cu acte,martori sau alte probatorii permise lege,veridicitatea afirmatiilor dvs.,nu este de natura sa rezolve problema.
Instantele de judecata admit probe si se pronunta asupra respectivelor probleme ,in masura,in care aceste probe sunt pertinete si creaza convingerile necesare pentru a admite contestatiile sau orice alt fel de actiune.
Deci,este important de stiut ca justitia functioneaza numai pe baza de probe.
In rest,las la aprecierea dvs.
Eu doresc doar sa-mi aman suspendarea permisului pana la inceputul anului 2010, sunt constienta ca nu voi castiga, doar ca in acesta perioada am mare nevoie de permis, cum am mai spus , e in joc locul meu de munca.
Daca faceti contestatia doar ca tragere de timp si nu produceti niste probe/marturii in sustinere, nu solicitati fotografii cu "flagrantul"..samd, s-ar putea sa nu prindeti anul 2010, ci sa pierdeti la primul termen.
Model de plangere contraventionala, gasiti la oricare "Xerox" de langa judecatorii/tribunale.
In privinta amenzii: platiti repede 1/2 daca mai e in termen si daca "barza chioara" va aduce castig de cauza, puteti cere restituirea de la Adm.fin.