avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare zi decretată libera
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare zi decretată libera

Lucrez la buget iar in ziua decretată libera adica pe 14.08.2017 am fost liber după serviciu.Intrebare : trebuie sa recuperez ziua respectiva prin prestarea de ore suplimentare?
Cel mai recent răspuns: Jafa , utilizator 15:16, 17 August 2017
Ati fost liber sau ati lucrat in data de 14.08.2017?
Da am fost liber
Pentru ziua de 14.08.2017 - zi liberă potrivit HG 512/2017 -, instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 19 august 2017 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 25 august 2017, potrivit planificărilor stabilite.
Bun si in consecinta daca nu am lucrat in ziua decretată libera fiind liber din serviciu de ce trebuie sa raman dupa program sa recuperez ce? Ar trebui să recupereze doar cei care trebuiau sa meargă in data de 14 la munca.Din punctul meu de vedere eu nu ar trebui sa recuperez. Ce dacă eram în concediu si ma prezentam pe 16.08 la munca trebuia sa recuperez?
Numai cei care se aflau in CO sau concediu medical in ziua respectiva nu recupereaza.

Daca nu se dadea liber, dvs nu trebuia sa fiti la munca ?

Alte discuții în legătură

Cum e calculata ziua de concediu de odihna. de la ora 0:00 la ... Mihaibc Mihaibc Cum e calculata ziua de concediu de odihna. De la ora 0:00 la 24:00 sau doar prin raportare la programul normal. Altfel spus am 5 zile de concediu de odihna. ... (vezi toată discuția)
Recuperare zi libera / concediu de odihna PETRUTAA PETRUTAA daca in ziua care s-a dat liber ex.14 aug.2017 s-a pus recuperarea in 19 aug.,am dreptul sa-mi iau o zi de concediu de odihna in 19 august? (vezi toată discuția)
Zi lucratoare sambata gabrielaszabo gabrielaszabo Buna ziua , lucrez la o firma cu contract de munca de 8 ore cu program de luni pina vineri , dar ma aflu intr-o situatie care cel putin mie nu mi se ... (vezi toată discuția)