avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum e calculata ziua de concediu de odihna. De la ora ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum e calculata ziua de concediu de odihna. De la ora 0:00 la ...

Cum e calculata ziua de concediu de odihna. De la ora 0:00 la 24:00 sau doar prin raportare la programul normal. Altfel spus am 5 zile de concediu de odihna. Pot lucra ore suplimentare luni pana la ora 8 și apoi de la 8 sa întru in concediu ? Sau e concediu de luni ora 0 pana vineri ora 24? E undeva prevazut?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:53, 7 Octombrie 2021
Nu exista text de lege care sa prevada modul de calcul .
Lucrati la 8 ore sau in ture? Daca lucrati la 8 ore, orele lucrate suplimentar le puteti solicita in termen de 60 zile ca ore libere de recuperat iar zilele de luni pana vineri sunt cele 5 zile de concediu.
Daca lucrati in ture pana la 8 dimineata, urmeaza orele libere conform legii, 12 cu 24, 12 cu 48. Apoi se calculeaza ziua de concediu ca si cum a-ti lucra la 8 ore.
Zilele de CO se raporteaza la zilele lucratoare (luni - vineri). Astfel, daca lucrati pana la ora 8.oo a.m. , puteti intra in CO imediat.
Buna seara
Concediul de odihna se calculeaza pe zile lucratoare, nu pe "zile de lucru". O zi incepe la ora 0.00 si se termina la ora 24.00.
Daca lucrati in ture si vi se termina tura la ora 8.00, CO va incepe din ziua urmatoare de la ora 0.00
Mai multe despre CO gasiti aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea orelor de sambata si duminica yzabelabeta yzabelabeta Buna ziua. va rog sa ma lamuriti cum se calculeaza orele lucrate sambata si duminica ? se lucreaza la tura de 12/24. 1. in cazul in care tura incepe vineri ... (vezi toată discuția)
Zile libere oferite pentru ture de 11.5 ore AF283 AF283 Buna ziua, Locul meu de munca presupune monitorizare 24/7 si treaba se face pe ture de 11.5 ore. Fiind de 11.5 ore, nu de 12, compania ne poate cere sa ... (vezi toată discuția)
Program de lucu 12/24 28lacramioara 28lacramioara Spuneti-mi va rog cum se calculeaza corect orele de lucru atunci cand programul este 12/24, lucrand inclusiv sambata si duminica. Exemplificand, in luna ... (vezi toată discuția)