Buna ziua!
Am o intrebare in legatura cu produsele din china,de ce trebuie ca agentul vamal sa desigileze coletul si sa imi ceara o foaie A4 (un printsreen) al comenzi cu suma care am dat-o pe el?
pentru produsele din afara UE, a caror valoare depaseste 10EUR, se plateste TVA. Atunci cand valoarea este mai mare de 150 se platesc si taxe vamale. Acesta este motivul pentru care va solicita dovada platii, ca sa vada valoarea.
Dar depinde de localitate/agent vamal, in ceea ce priveste deschiderea coletului si modul in care dovediti valoarea (hartie a4 sau doar aratarea pe telefon)
in Bucuresti coletele care au o valoare sub 10EUR ajung la posta aferenta adresei de pe pachet, nu la posta vamala. Pachetele sosite la posta de cartier nu se desigileaza.
Am comandat un produs pentru barbati si mi-au spus ca daca mai comand a doua oara mil confisca,era un simplu ulei si in plus nu vad de ce sal confiste ,pentru ca era un ulei?
Trebuia sa va spuna care este motivul, daca face parte dintr-o categorie de produse interzise.
Daca se intampla asa ceva solicitati sa intocmeasca proces verbal de confiscare si sa va dea un exemplar.
Taxe postale vamale?!
Vali14
Buna seara!
Am nevoie de ajutorul dvs, daca se poate.
Am avut o comanda pe internet pe un site extern(China). A fost valoarea sub limita ptr taxe vamale, ... (vezi toată discuția)