avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Exmatriculare facultate din cauza neachitării taxei
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Exmatriculare facultate din cauza neachitării taxei

Bună ziua!

Am un coleg într-o situaţie dificilă. A fost exmatriculat de la facultate din cauza că nu a achitat ultima tranşă din taxă la termen. A achitat în prima partea a anului jumătate din taxă, urmând ca apoi să achite restul. Când s-a dus să plătească i s-a spus că nu mai poate deoarece a fost exmatriculat. Întrebarea mea este ce poate să facă el ca să îndrepte situaţia aberantă de altfel ? Este vorba despre doar 500 de lei. Se poate "întoarce" decizia în favoarea sa şi să fie acceptată plata taxei chiar şi cu penalitaţi sau alte sancţiuni ?
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 16:14, 17 August 2017
Aberanta, neaberanta situatia, colegul dvs. a semnat un contract de studii cu facultatea. Daca avea probleme, trebuia sa solicite amanarea achitarii taxei pentru o anumita perioada, nu cred ca ar fi fost absurzi cei din conducerea facultatii. Pasivitatea de obicei costa, intr-un fel sau altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea refuza sa imi restitutie diploma de bacalaureat robogdaniasi robogdaniasi buna ziua.am fost student la facultatea de medicina veterinara din iasi la zi/taxa timp de un an jumatate.in anul 2 sem 2 am renuntat la facultate din motive ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului de studiu la facultate anul i natalia66 natalia66 buna! am o nelamurire. in vara, mai exact iunie 2015 m-am inscris la universitatea 1 decembrie 1918 alba iulia. am platit prima transa in valoare de 475 de ... (vezi toată discuția)
Recuperare diploma de bac Ramona 1694 Ramona 1694 Buna ziua! Sunt fosta studenta la Facultatea de Medicina din Constanta. In anul III (2016-2017) am semnat noul contract la program cu taxa, dar, din pacate, nu ... (vezi toată discuția)