avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drept de pensie cu schimbarea nationalitatii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drept de pensie cu schimbarea nationalitatii

Buna ziua,
Daca in Romania am lucrat 15 ani , in actualitate locuiesc in Spania si as dori sa-mi schimb nationalitatea, daaca renunt la cetatenia din Romania mai am dreptul la pensie pentru anii lucrati ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 19 August 2017
În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care pensionarul și-a stabilit domiciliul pe teritoriul altui stat, cu care România a încheiat convenție de reciprocitate în domeniul asigurărilor sociale, dacă, potrivit prevederilor acesteia, pensia se plătește de către celălalt stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! cum trebuie sa procedez daca am iesit de 8 luni la ... ARxCD ARxCD Buna ziua! Cum trebuie sa procedez daca am iesit de 8 luni la pensie anticipata partiala si acum , dupa 8 luni doresc sa ma re-angajez. Se face o cerere ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionari serbanvasile serbanvasile Avem o problema la o Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) oraseneasca, care are imputerniciti comunali alesi in sedinta membrilor din comuna ... (vezi toată discuția)
Suspendare pensie anticipata partiala marianadruga marianadruga Pensia anticipata partiala se suspenda in cazul in care titularul intocmeste un contract de mandat de pe urma caruia primeste un comision ? Multumesc ... (vezi toată discuția)