avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Cum trebuie sa procedez daca am iesit de 8 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Cum trebuie sa procedez daca am iesit de 8 luni la ...

Buna ziua!

Cum trebuie sa procedez daca am iesit de 8 luni la pensie anticipata partiala si acum , dupa 8 luni doresc sa ma re-angajez.
Se face o cerere la cas de pensii dupa semnarea noului CIM sau cum?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ARxCD , utilizator 17:47, 3 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspendarea plăţii pensiei anticipate parțiale se face începând cu luna următoare celei în care:

• pensionarul şi-a stabilit domiciliul pe teritoriul altui stat, cu care România a încheiat convenţie de reciprocitate în domeniul asigurărilor sociale, dacă potrivit prevederilor acesteia pensia se plăteşte de către celălalt stat;

• pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate parţiale, realizează venituri lunare:

a. în baza unui contract individual de muncă;

b. în baza unui raport de serviciu;

c. din activități în funcţii elective sau care sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi ca membri cooperatori într-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti ale căror drepturi și obligații sunt asimilate în condițiile Legii nr. 263/2010 cu cele ale persoanelor prevăzute la art. I din lege.

• la cererea pensionarului.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare pensie anticipata partiala marianadruga marianadruga Pensia anticipata partiala se suspenda in cazul in care titularul intocmeste un contract de mandat de pe urma caruia primeste un comision ? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata, prestare activitate ca pfi (pfa) cosminbt78 cosminbt78 Buna ziua, In cazul unei pensionari anticipate, persoana respectiva poate infiinta un PFI (sau PFA-nu stiu care este mai avantajos) si sa presteze o anumita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am iesit la pensie anticipat partial.... mai pot lucra ... Manuela 64 Manuela 64 Buna ziua, am iesit la pensie anticipat partial.... mai pot lucra legal in mediul privat..... multumesc (vezi toată discuția)