avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulație cu numere roșii expirate. Cui să mă ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulație cu numere roșii expirate. Cui să mă adresez ca să aflu în ce stadiu se află dosarul și ce s-ar putea întâmpla, ținând cont că nu am antecedente penale?

Salutari!

Recent am trecut prin patania vietii mele, am fost foarte ocupat cu infiintarea unei societati plus dosare peste dosare pentru inscrierea acesteia in Start-up Nation si am uitat complet de dosarul de inmatriculare a autovehiculului meu. Si mare mi-a fost mirarea, cand, intr-o noapte de duminica spre luni(la data 07.08.2017 orele 00:06 ca sa fiu mai precis), am fost oprit pe dreapta de catre un organ de control compus din doi agenti ai politiei Valenii de Munte, Prahova si un jandarm am descoperit faptul ca numerele expirase din data de 31.07. Am fost testat cu etilotestul al carui rezultat a fost 00.0, mi-au fost date jos numerele, am fost insotit pana la domiciliu sa asigur autovehiculul(adica ~200 de metri de unde am fost oprit) si apoi am fost la sediul politiei Valeni, unde, mi s-au intocmit actele:
- Acea declaratie in care a scris ca am fost informat ca mi-au expirat numerele;
- Dovada permis valabila 15 zile;
- Raport de confiscare numere.

Mi s-a spus ca voi fi chemat la audieri in urmatoarele zile asa ca am asteptat. Ieri, 17.08.2017 am primit un plic de la inspectorat in care scrie ca dreptul de a conduce imi este suspendat incepand cu 23.08 pana la solutionarea dosarului.

Intrebarile mele, pentru care mi-as vinde si sufletul sa aflu raspunsuri sunt:

- Cui sa ma adresez ca sa aflu in ce stadiu se afla dosarul?;
- Ce s-ar putea intampla, tinand cont ca nu am antecedente penale?;
- Daca un fost politist care are ura pe mine m-a observat si m-a reclamat si incearca sa imi faca cat mai mult rau, "ma sapa", ce imi poate face?;
- Ce as putea face sa se termine totul? Vreau doar sa iau amenda, sa mi se retina permisul pana la 90 de zile si sa se termine o data.#-o #-o:((

Eu nu sunt scandalagiu, nu am facut rau, nu am incalcat legi, nu as face rau nici macar celor care imi fac rau. Nu mai suport suspansul, am o afacere pe care trebuie sa ma concentrez.

Va rog din suflet sa scrieti orice sfat, orice idee, ORICE m-ar ajuta. Sunt dispus sa si platesc, numai sa scap o data.

Va multumesc din suflet pentru orice fel de ajutor!:sorry:
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Daca depuneti doar dvs apel, nu vi se poate agrava situatia.
Permisul tila mai dat?

marian188 a scris:

salut la mine a durat 2 ani si 4 luni si am primit condamnare astazi , te sfatuiesc sa te intalegi cu procurorul asupra pedepsei, sa nu ajungi in instanta ,
Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Ciorgodă
Tip solutie: Fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 4 C.p.p., rap. la art. 334 alin.1 C.p. cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.p.p., stabile?te în sarcina inculpatului … pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvâr?irea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. În baza art. 83 Cod penal dispune amânarea aplicării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani, conform art. 84 alin. 1 Cod penal. În baza art. 84 alin. 2 şi art. 85 alin. 1 şi 2 C.p., pe durata supravegherii, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere : a) se va prezenta la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b) va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) va anunţa în prealabil, schimbarea locuinţei ?i orice deplasare care depă?e?te 5 zile precum ?i întoarcerea; d) va comunica schimbarea locului de muncă; e) va comunica informaţii ?i documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; f) să presteze pe parcursul termenului de încercare o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 40 de zile, în cadrul Administraţiei Domeniului Public Bucureşti – Sector 2 sau al Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare, în decurs de 1 an de la data rămânerii definitive a condamnării, conform programului ce va fi stabilit de către consilierii de probaţiune, în conformitate cu aptitudinilor fizico/educative ale inculpatului şi în acord cu legea de executare a pedepselor. În temeiul art. 84 alin. 2 C.p. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88 C.p., a căror nerespectare are ca urmare revocarea amânării aplicării pedepsei. Constată că in cauză nu s-au dispus faţă de inculpat măsuri preventive sau de siguranţă. În temeiul art. 274 alin. 1 CPP, obligă inculpatul la plata sumei de 1200 de lei, cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 6 CPP onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, av. Iordan Ciprian, în cuantum de 520 de lei, urmează a fi avansat din fondurile speciale alocate de Ministerul Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 22.05.2018.
Document: Hotarâre

Buna sara domnu avocat am condus autoturism cu numere roși expirate a trecut o lună și nu mă chemat poliția la audienta ce pot face an acest sens va rog cu respect
Si eu am aceeasi problema. Am un an de zile de la savarsirea faptei si 8 luni de la finalizarea dosarului si nu m-au chemat nicaieri. Am mai si platit un avocat de nimic care nu stie ce sa faca si zice ca nu poate face nimic... asta e tara in care traim stai care 3 luni pentru o programare... si inca 3 pentru alta programare
Pe data de 26 10 2020 am avut instanta. Conducere autoturism numere roși expirate și. 0.33 alcoolemie. Acu. Pe data de 9..11..2020 mi sa spus ca primesc acasă definitiva. Nu am antecedente penale fiind la prima abatere. As dori sa știu dacă îmi recuperez permisul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala+ zile de munca in folosul comunitatii Nicoletanica Nicoletanica Buna seara! In urma comiterii infractiunii de conducere a unui autoturism cu numere rosii expirate, fratele meu a primit o solutionare pe care o sa o redau ... (vezi toată discuția)
Prins cu numere expirate Ssj4 Ssj4 Buna seara , am mare nevoie de un raspuns cat mai concret ... Deci , in luna octombrie anul trecut , am fost prins cu numere rosii expirate de cateva ore ... (vezi toată discuția)
Are rost să dau examen pentru permis dacă am dosar penal pentru numere expirate? mi s-a spus că mi se anulează Ghita olariu Ghita olariu Daca imi fac dosar penal pt numere expirate si am examen peste catevazile pot da examen mi sa spus dar daca iau examenu imi.anuleaza permisu inca nu e ... (vezi toată discuția)