Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Magazin online. E-Commerce. Dropshipping
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Magazin online. E-Commerce. Dropshipping

Buna ziua.

Intentionez sa incep o mica afacere dupa modelul "dropshipping". Momentan doresc sa tin legatura cu un furnizor din China. Infiintez un magazin online in care expun produsele furnizorului meu. Iar cand clientul va da comanda, eu mai departe comand de la furnizor la pretul lui, produsul ajungand la clientul meu, la pretul meu. Eu sunt un intermediar in toata treaba asta. Nu vad produsele. Nu am depozit, magazin fizic sau alte lucruri ca atunci cand ai o societate. Eu unde m-as incadra din punct de vedere legal? Vreau sa fac totul ca la carte. Sa infiintez un Srl? O intreprindere individuala sau un pfa? Pentru ca e o afacere mica din care nu voi castiga enorm, nu vreau sa ma complic dar vreau sa fie si toata lumea multumita. Clientul va primi pe mail detaliile comenzii. Toate produsele vor ajunge la el la oficiul postal Vama de care apartine/acasa prin curierat express, la comenzile mai mari ca si suma.

Exista posibilitatea sa vinzi international, in toata lumea sau doar in anumite tari sau doar in tara ta. Care varianta ar fi mai buna? Cum stau lucrurile dpdv legislativ, ca sa fie totul in ordine?
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2017
oanadragoi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Av. Mihai Cosmin Tudor , Avocat 22:24, 18 August 2017
Dropshippingul este o activitate foarte complicata, pentru Romania. Nu este reglementata ca atare ci parti ale ei se pot incadra, oarecum, in anumite parti ale legislatiei.
In primul rand, inainte de infiintarea societatii, trebuie sa va asigurati ca gasiti un contabil care intelege foarte bine ceea ce vreti sa faceti si are solutii clare. Nu acceptati un simplu raspuns "da, se poate face, infiintati societatea si ne ocupam dupa" cereti detalii despre cum se vor inregistra toate activitatile in contabilitate. o sa primiti facturi de la producator dar nu o sa existe o intrare a produselor in contabilitatea dumneavoastra. O sa emiteti facturi catre cumparator, dar nu o sa apara si o livrare de la dumneavoastraApoi or sa mai fie banii veniti din paypa si comisioanelel ,daca primiti banii in modul acestasi , care trebuie si ele inregistrate. .
Nu o sa primiti un raspuns clar nicaieri pe internet, nici chiar de la ANAF, daca o sa solicitati un raspuns scris legat de aceasta. Nu aveti decat sa cautati un contabil care poate intelege activitatea si care sa gaseasca solutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afacere de tip "dropshipping" in romania. cadru legal ina_enache ina_enache Buna seara Intr-unul din subiectele postate de mine anterior am spus cate cave despre o afacere de tip \"dropshipping\". Pe scurt: eu am un contract cu un ... (vezi toată discuția)
Norme legale dropshipping robertseghedi robertseghedi Bună ziua. Care sunt normele legale privind înființarea, facturarea și gestiunea unui magazin online, în regim de dropshipping? Dropshipping-ul ... (vezi toată discuția)
Functionare magazin online fara stoc (intreprindere individuala) Argali Argali Buna seara! Vom deschide si noi in curand un magazin online pentru care nu vom avea stocuri (stoc la furnizor). Am dori in principiu ca procedeul sa fie ... (vezi toată discuția)