Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Masina noua = defecta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Masina noua = defecta

Am achizitionat in urma cu 2 ani un autoturism Dacia Logan diesel. La numai 2 luni a inceput calvarul. I s a schimbat filtrul de particule, etc pana luna trecuta cand s au hotarat sa i schimbe motorul. Problema in schimb a ramas. Ce pot sa fac? Este jalnic ce se intampla. Nimeni nu stie ce are. Ii pot actiona in judecata? Mai e putin si trece garantia....
Cel mai recent răspuns: Silvia Zaharia , Avocat 16:37, 19 August 2017
Dacă este o problemă care este imputabilă producătorului, puteți să-l acționați în instanță direct pe acesta, invocând dispozițiile Legii nr. 240/2004 privind raspunderea producatorilor pentru pagubele generate de produsele cu defecte, republicata in 2008.

Actul normativ pe care l-am invocat este foarte important, întrucât reglementează o răspundere obiectivă în sarcina producătorului, în situația în care a pus în curculație un produs cu defecte.

"Art. 6
Pentru angajarea raspunderii civile a producatorului, persoana prejudiciata trebuie sa faca dovada pagubei, a defectului si a raportului de cauzalitate dintre defect si paguba."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert tehnic auto sca baloisibaloi sca baloisibaloi Bună ziua, Îtrebarea care se pune este următoarea : Dacă blocarea unui motor diesel cu consecinţa ieşirii bielei prin blocul motor, defectarea ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "viciu de fabricatie"? adela05 adela05 Explicati-mi, va rog, ce inseamna \\"viciu de fabricatie\\", unde esre prevazut si ce consecinte atrage. Multumesc (vezi toată discuția)
Dacia logan ii inundata de prima ploaie Gaby98 Gaby98 Am achizitionat in data de 12.07.2013 o masina Dacia Logan II, in valoare de 10140 euro, cu o garantie de 5 ani acordata de producator, plata cash. In data de ... (vezi toată discuția)