avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie imputare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie imputare

Are cineva un model de decizie de imputare si in baza caror acte normative se intocmeste, in afara de procesul-verbal de constatare a prejudiciului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 17 Decembrie 2010
nu mai exista decizie de imputare in Codul Muncii. prejudiciile se pot recupera exclusiv in urma obtinerii unei sentinte judecatoresti.
Trebuie sa aveti în vedere că decizia de imputare nu constituie titlu executoriu şi, drept urmare, în baza ei nu se pot face reţineri salariale lunare pentru acoperirea pagubei.
Codul muncii art. 270 "salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor".
Si urm articole
Răspunderea patrimonială a salariatului reprezintă o varietate a răspunderii civile contractuale, având aspecte particulare generate de specificul raporturilor juridice de muncă.
In niciunul din articole nu mai este reglementata decizia de imputare ... art.164 alin.2 C.mun. prevede expres ca : Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

imputare ged ged Am avut urmatoarea situatie si as dori sa stiu cum se trateaza. Un sofer conducand autoturismul firmei (un Matiz cu geamuri transparente care are scaunele din ... (vezi toată discuția)
Posibilitate blocare salariu Se poate bloca plata integrala a salariului in cazul in care o persoana care are obiecte de inventar inregistrate in fisa personala nu le prezinta la ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate recupera cheltuielile reparatiei facute din culpa angajatului de la acesta, daca autoturismu era asigurat casco dar asiguratorul nu plateste? daous daous Buna ziua, Pe scurt, am facut un accident de care am fost vinovat, cu autoturismul de serviciu. La momentul accidentului autoturismul era asigurat ... (vezi toată discuția)