avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Caz penal dare de mita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Caz penal dare de mita

Buna ziua! Va rog daca se poate sa imi raspundeti la o intrebare ,o persoana aflata in arest de 50 de zile,in situatia de camera preliminara si la care nu i sa prezentat inca rechizitoriul cine trebuie sa faca demersurile pentru ai fi prezentat detinutului? Avocatul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina.1989 , utilizator 14:38, 20 August 2017
Inculpatul/Avocatul.
Multumesc frumos deci nu tine de instanta sa il prezinte in acel termen de 25 de zile? Avocatul trebuia sa faca asta de la inceput nu? De cand a iesit din arestul preventiv ?
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2017
Alina.1989, utilizator
Daca dosarul se afla in procedura de camera preliminara si inculpatul se afla in stare de arest, copia certificată a rechizitoriului se comunică la locul de deţinere.
Are avocat ales?


Da are avocat ales... deci avocatul trebuia sa faca demersul pentru a primi rechizitoriul?
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2017
Alina.1989, utilizator
Nu trebuie sa faca avocatul demersuri pentru obtinerea rechizitoriului, organul de urmarire penala are obligatia sa trimita o copie certificata inculpatului la locul de detinere, ori la adresa unde locuieste(art.344 alin.2 din c.p.p.

Alte discuții în legătură

Camera preliminara si rechizitoriul in ncpp - notiuni, informatii relunelu relunelu Buna ziua.As dori sa stiu cum pot afla date din rechizitoriu,si deasemenea ce presupune \'\'camera preliminara\'\'.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Camera preliminara-decizia este definitiva daca nu depun exceptii mezgageza mezgageza intr-un dosar in camera preliminara decizia ramane definitiva daca inculpatul nu depune exceptii.....daca depun exceptii si resping am drept de ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)