avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Caz penal dare de mita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Caz penal dare de mita

Buna ziua! Va rog daca se poate sa imi raspundeti la o intrebare ,o persoana aflata in arest de 50 de zile,in situatia de camera preliminara si la care nu i sa prezentat inca rechizitoriul cine trebuie sa faca demersurile pentru ai fi prezentat detinutului? Avocatul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina.1989 , utilizator 14:38, 20 August 2017
Am verificat, intr-adevar dosarul se afla in procedura de camera preliminara, numarul de dosar este cel cu a1 la sfarsit
Avand in vedere ca inculpatul se afla in stare de arest preventiv, conf. dispozitiilor c.p.p.copia certificată a rechizitoriului se comunică la locul de deţinere.
De la comunicare curge termenul pentru formularea cererilor si exceptiilor.
Avocatul ales poate sa mearga la instanta si sa verifice de ce nu s-a comunicat rechizitoriul inculpatului.
Poate si avocatul ales sa solicite sa i se comunice rechizitoriul, de altfel, in vederea pregatirii apararii, avocatul ales poate sa solicite sa fotocopieze tot dosarul.
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Va multumesc foarte mult ,insfarsit m-am lamurit , deci eu va trebui sa rog avocatul sa inainteze o cerere pentru a i se prezenta rechizitoriul detinutului? .chiar stiti sa vb si sa da-ti explicatii corecte.va multumesc din suflet.
Deci tot raspuns la intrebare nu am .... avocatul poate face cerere sa i se prezinte la detinut rechizitoriul?
Poate face cererea avocatul sau inculpatul.
Ok multumesc frumos .o zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera preliminara si rechizitoriul in ncpp - notiuni, informatii relunelu relunelu Buna ziua.As dori sa stiu cum pot afla date din rechizitoriu,si deasemenea ce presupune \'\'camera preliminara\'\'.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Camera preliminara-decizia este definitiva daca nu depun exceptii mezgageza mezgageza intr-un dosar in camera preliminara decizia ramane definitiva daca inculpatul nu depune exceptii.....daca depun exceptii si resping am drept de ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)