avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neoprire la radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neoprire la radar

am fost surprins de radar pe la miezul noptii, la intrarea in localitate, cu vreo 110 km/h. am vazut masina politiei tarziu si nu am mai oprit. asta s-a intamplat anul trecut (2016) prin luna august, septembrie nu mai stiu exact. pana in prezent nu am primit nicio amenda, nicio sanctiune, nimic... la ce sa ma astept? ce sanctiune pot primi?
Cel mai recent răspuns: alin_dm , utilizator 22:25, 20 August 2017
De unde stiti ca ati fost surprins de radar? Cred ca daca observau ceva plecau in urmarirea dvs.
am vazut girofarul pentru putin timp, a pornit si a oprit girofarul si mi se pare ca si un politist. Nu mai stiu chiar exact, pentru ca din sens contrar veneau masini, si era foarte intuneric afara si girofarul l.am vazut pe cealalta parte, era stationata pe contrasens...
OG 2/2001 ART. 13 alin (1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

OG 2/2001 ART. 14alin. (1) Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.

Deci politia are la dispozitie 6 luni de la savarsirea faptei pentru a intocmi PV de contraventie si inca 2 sa il comunice.

Se pare ca la dvs au trecut deja 8 luni.
Deci stati linistit nu veti mai primi nimic.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru depășire viteză Monicuta16 Monicuta16 In cat timp trebuie sa vina acasă o amendă daca ai fost surprins de radar ? (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie amenda BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Acum un an am fost oprit de un agent de politie care nu avea masina dotata cu aparat radar intro localitate din tara. Acesta mi-a comunicat ca am fost ... (vezi toată discuția)