avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Calcul suplimentul postului si suplimentul treptei de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Calcul suplimentul postului si suplimentul treptei de salarizare

Imi poate spune cineva cum se calculeaza suplimentul postului si suplimentul treptei de salarizare?
Cel mai recent răspuns: vali.herea , utilizator 14:02, 2 Octombrie 2009
dborsanu a scris:

Exista decizii definitive si irevocabile care acorda cate 25 % pentru fiecare din aceste suplimente; asta s-a facut prin echivalare/asimilare cu sporurile ce se acorda functionarilor publici, maxim 25% vechime, maxim 25% complexitate, etc.

Puteti sa-mi spuneti actul normativ in vigoare?
@Allynia

Suplimentul gradului si suplimentul postului sunt doar niste "drepturi" fara niciun corespondent in vreun act normativ. Legiuitorul, foarte preocupat, a omis precizarea unor cuantumuri ale acestora, in procent sau in suma.

In absenta oricaror dispozitii legale, unii functionari publici s-au adresat instantei si au obtinut hotarari judecatoresti definitive si irevocabile prin care acestea au fost stabilite in procent de 25% din salariul de baza.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Am acordat aceste sporuri, in baza dispozitiei ordonatorului de credite astfel : 25% aplicat la salariul de incadrare + salariu de merit (acolo unde este cazul sal de merit), atat pentru suplimentul postului cat si pentru suplimentei treptei, iar pentru functia de secretar al CL , 50%, aplicat la salariul de incadrare, numai pentru suplimentul postului, deoarece postul de secretar al CL nu presupune si treapta de salarizare. Dispozitia ordonatorului de credite a fost data legala de catre prefectura.
Aceste sporuri nu se pot da insa retroactiv prin dispozitie. De aceea va rog, in cazul in care cunoasteti cazuri in care functionarii publici au obtinut hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, sa-mi indicati si mie o sursa, poate reusim si noi sa le obtinem in instanta. Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum supliment post+treapta Tanjiani Tanjiani Speta: Sindicatul a cerut in instanta acordarea suplimentul postului (25%) si suplimentul treptei de salarizare (25) conform Legii nr. 188/1999 prvind ... (vezi toată discuția)
Textul de lege care reglementeaza cele doua suplimente Adelinda Diaconu Adelinda Diaconu dores sa stiu textul de lege si normele metodologice de aplicare a legii , care reglementeaza cele doua sporuri ,cel al suplimentului postului de 25 % si a ... (vezi toată discuția)
Informatii - referitoare oug nr.71 /2009 hova430 hova430 In urma unei hotarari definitive si irevocabile referitoare la plata suplimentului postului (25%)din salariu de baza si a suplimentului corespunzator treptei ... (vezi toată discuția)