avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua
In cazul in care opersoana este angajata ca si Manager Resurse Umane, la perioada de proba este trecut: 90 zile calendaristice iar la perioada de preaviz :45 zile lucratoare
in acest caz, nu ar trebui si perioada de proba sa fie 120 zile calendaristice? sau sa ramana 90 si la preaviz 20 zile lucratoare?
Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 21:53, 22 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!

Art. 31 - Codul Muncii:
„(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere. ”

În speță, perioada de probă în cazul de față se încadrează în prevederile legale. La fel și perioada de preaviz.
acest răspuns util
Perioada de proba este reglementata ca durata maxima in Codul Muncii, ceea ce presupune ca in c.i.m. se poate isnera o durata mai mica a cesteia.
Multumesc
dar atunci perioada de preaviz nu ar trebui sa fie si ea mai mica? adica 20 zile lucratoare?
acest răspuns util
Nu este obligatoriu ca perioada de proba sa coincida cu durata preavizului.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Director economic angajat cu 2 ore Marinescu_And Marinescu_And As dori si eu sa stiu cat este perioada de proba pt. directorul economic angajat cu 2 ore la o intreprindere individuala si cat este perioada de preaviz in ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba la angajare MarcelBuzu MarcelBuzu Va rog sa imi spuneti, conform legilor in vigoare, care este perioada de proba maxima pe care o poate propune un angajator la angajarea unei persoane pe un ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba Anayllyl Anayllyl Buna dimineata! Va rog sa-mi raspundeti cat poate dura perioada de proba si daca o perioada de 90 de zile este legala. Multumesc (vezi toată discuția)