avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Obligativitate cont Trezorerie
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Obligativitate cont Trezorerie

Buna ziua,

In calitate de SRL am executat o comanda pentru o institutie bugetara (nu prin SEAP). Inainte de a prelua comanda, am verificat daca plata se face exclusiv in cont la Trezorerie sau se poate face in contul meu (nu am cont la Trezorerie si nu aveam de gand sa deschid doar pentru aceasta comanda) si am primit asigurarea ca nu e necesar contul la Trezorerie. In aceste conditii, pe factura apare contul firmei, deschis la o banca privata.

Ieri, dupa o luna jumatate in care am asteptat plata facturii, mi se cere sa deschid cont la Trezorerie, altfel "nu pot plati factura". Mi se spune ca e vorba de niste norme interne. Institutia in cauza nu doreste sa faca plata nici prin casierie.

Eu nu doresc sa deschid cont la Trezorerie doar ca sa pot incasa aceasta factura. Va rog sa-mi spuneti ce prevede legea. Chiar asa, pentru o conditie impusa DUPA ce a fost livrata comanda si emisa factura, raman cu factura neincasata?

Deci:

1. Exista in legislatie vreo prevedere in ceea ce priveste platile pe care le fac institutiile bugetare, in sensul ca se fac in exclusivitate in conturi de Trezorerie?

2. O prevedere interna (care nu mi-a fost adusa la cunostinta decat acum) poate sa fie aplicata chiar daca legislatia prevede altceva?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:56, 28 August 2017
Din cate cunosc eu , institutiile bugetare pot plati numai in conturi deschise la Trezorerie.
Este o chestiune reglementata prin lege?
Potrivit prevederilor art.6, oug 146/2002 republicată și actualizată"
"Articolul 6
(1) Instituţiile publice, indiferent de sistemul de finanţare, au obligaţia să vireze sumele reprezentând contravaloarea bunurilor achiziţionate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate în conturile operatorilor economici beneficiari, deschise la unităţile trezoreriei statului în a căror rază aceştia sunt înregistraţi fiscal."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate cont trezorerie QED QED Buna ziua, In calitate de SRL am executat o comanda pentru o institutie bugetara (nu prin SEAP). Inainte de a prelua comanda, am verificat daca plata se ... (vezi toată discuția)
Plata contract studii banca rataxen rataxen Buna ziua. Institutia la care lucrez a incheiat cu o Universitate un contract de studii pentru un curs de stare civila insa contabilitatea refuza plata ... (vezi toată discuția)
Cont trezorerie magureanu_laurentiu magureanu_laurentiu SRL poate face plati din contul de la trezorerie direct catre furnizori fara sa-i transfere in contul curent de la banca? (vezi toată discuția)