avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

BUNA SEARA! Daca dorim sa concediem un angajat ptr anumite nemultumiri din partea unor clienti cum trebuie procedat? incadram la abatere disciplinara art61 lit d ... sau ce ne sfatuiti! MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 24 August 2017
Clar pana aici ! Se poate sa ne ajutati cu un model de notificare?
convocator cercetare disciplinara;
[ link extern ] /
Am inteles ,dar din ce am citit ea nu intra la art 61 lit.a unde nu mai este nevoie de comisie sau referat? sau am interpretat gresit ! Stiam ca doar ptr lit b-d se face comisie si referat in rest ptr lit a putem face direct notificare prin care ia la cunostinta de concediere cu dreptul la preaviz de 20 de zile lucratoare!
Art. 61 lit.a C.mun. este articolul pentru desfacerea disciplinara a c.i.m.

La art.248 C.mun sunt prevazute sanctiunile disciplinare, exceptand avertismentul celelalte sanctiuni se aplica numai dupa efectuarea cercetarii disciplinare.

Nu se acorda preaviz in situatia desfacerii djsciplinare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna - data constatarii cauzei concedierii salariatului ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna - data constatarii cauzei concedierii salariatului ? Sunt membru numit intr-o comisie de cercetare ... (vezi toată discuția)
Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)
Temei legal in cazul parasirii locului de munca molly27 molly27 Avem o angajata,care si-a luat concediu fara plata 2 luni,dar nu s-a mai intors si nici vesti nu avem de la ea de atunci. Pe baza carei articol pot sa-i ... (vezi toată discuția)