avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... art 1307 cod civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

art 1307 cod civil

Buna ziua.
Va rog sa ma indrumati ce am de facut in urmatoarea situatie: fara a stii ( nu a spus nimic nici avocatul si nici la RegistruCometului nu s-a cerut nimic legat de asta), am preluat prin cesiune de la sotul meu, parti sociale ale unei societati care acum nu mai activeaza, dar am probleme cu cea cu care am ajuns asociata, si invoca nulitatea cesiunii si cheltuieli de judecata, din acest motiv.
Va rog sa imi prezentati punctual daca se poate urmatoarele:
- exista posibilitatea acceptarii cererii ei? In ce masura se pot aplica reglementari europene in acesta speta?
- referitor la cheltuielile de judecata: daca le cere, pina la ce data le poate depune la dosar pentru a stii cuantumul lor, si daca in Romania se respecta prevederile europene , prin care , aceste cheltuieli TREBUIE SA FI FOST FACUTE( cu dovada documente) INAINTE DE INAINTAREA CERERII IN INSTANTA?
In cazul in care nu este asa aici, pot sa inaintez pretentii de reglementari europene in acesta speta?
Mai exact , vreau sa stiu daca i se accepta cererea de nulitate, ce surprize pot sa am vi-a-vis de cheltuieli de judecata?
Va multumesc mult si astept cu nerabdare un raspuns de la Dvs
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 12:12, 28 Octombrie 2009
1- Fara a comunica concret obiectul de activitate al societatii este imposibil de apreciat la ce prevederi europene faceti trimitere.
2- Referitor la cheltuieli de judecata,pentru ca acestea aventual sa fie luate in considerare ,trebuie ca partea care solicita ,sa sustina si sa probeze cu documente admise de catre lege,ca sumele pretinse au fost folosite in interesul unitatii .
3-In calitatea de partae activa in proces aveti dreptuul sa dispuneti de toate caile la indemana pentru lamurirea aspectelor si solutionarea cauzei in favoarea dvs.
Nu este obligatoriu daca se solicita cheltuieli de judecata,acestae sa fie automat si admise de catre instanta de judecata.
Aveti dreptul sa uzati de toate caile legale pentru a sustine si a proba netemeinicia solicitarii cheltuielilor de judecata.
multumesc dar va rog sa tineti cont ca nu vorbiti cu un avocat. Asadar pe intelesul oricui, ce trebuie sa solicit concret ?
Va trebui chiar daca face persoana fizica XX cheltuiala si o solicita, sa fie in intresul societatii??
Unde se opreste dreptul de a depune documente, care sa insemne despagubirea cheltuielilor?Adica... se poate ingrosa cu tupeu si artificial suma , pe parcurs , dupa ce sa zicem, i se accepta cererea de reziliere a cesiuni
Referitor la legislatia europeana, va intrebam daca exista ceva care sa combata aberatia asta, cum ca cesiunea inseamna vinzare intre soti??Este o mare prostie, avind in vedere ca poate fi interpretat ,cred, ca viciu de legislatie si de procedura, nefiind mentionat in documentele de Registru , sa prezinti cine este sotul sau o copie a certificatului de casatorie macar sa fie solicitat
Tupeul exista si se manifesta si in instanta si chiar fata de aceasta
Sunteti neclara privitor la
unde se opreste dreptul de a depune documente
In calitate de parte in proces aveti calitatea si puteti uza de dreptul de a pune la dispozitie pentru a sustine si aproba ,dupa cum aveti dreptul a solicita probe ,
daca partea adversa nu le-a introdus ca si probatiune ,iar acestea sunt de natura sa lamureasca aspectele in litigiu.
Trebuie sa solicitati precizari referitoare la necesitatea cheltuielilor
Avand in vedere complexitatea spetei,este de preferat sa apelati la aparator
Cheltuielile de judecata sunt cheltuielile pe care partea le face cu procesul, respectiv:
-taxele de timbru judiciar;
-onorariul avocatului;
-cheltuieli de transport
-orice alte cheltuieli facute in legatura cu procesul.
Suma pretinsa trebuie dovedita cu inscrisuri , sa fie rezonabila in raport cu obiectul procesului si va trebui aprobata de instanta de judecata
Cesiunea partilor sociale s-a facut la valoarea nominala a partilor sociale sau la o valoare mai mare din care sotul dvs a obtinut profit. Numai in ultimul caz se poate considera ca fiind realizata o vanzare intre soti. In caz contrar nu aveti de ce sa va faceti griji. Vanzare si cesiunea sunt 2 contracte diferite reglementate diferit.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicerea cesiunii partilor sociale intre soÞi anjinsan anjinsan Buna Ziua, Acum cateva luni intrebam pe acest forum daca este admisa, din punct de vedere legal, cesoinarea partilor sociale la un SRL intre soti. ... (vezi toată discuția)
Cate cereri de amanare se accepta intr-un proces??? LOPY LOPY S-a cerut o amanare pentru cauze medicale si la urmatorul termen s-a cerut amanare pentru ca ar avea un alt proces in alta localitate!!! S-au acceptat ambele ... (vezi toată discuția)
Cerere de modificare in parte a hotararii instantei de fond mocc mocc Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: in cadrul unui proces (conflict de munca) instanta de fond a admis doar unul dintre cele 5 capete ... (vezi toată discuția)