avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea felului muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea felului muncii

In cadrul unui serviciu de ambulanta exista 2 compartimente: un compartiment de urgenta si un compartiment de transport. In fiecare din cele doua compartimente personalul este evidentiat distinct.
Personalul din compartimentul transport nu poate lucra pe cel de urgenta si invers, decat daca se schimba prin act aditional compartimentul.
Daca o persoana este pusa sa lucreze in compartimentul de transport si nu i-a fost modificat contractul de munca, in contract a ramas tot compartimentul de urgenta, felul muncii se schimba, chiar si sporul, este incalcata vreo prevedere din Codul Muncii? Daca da care este sanctiunea?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:12, 24 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista sanctiune pentru asa ceva.

Se poate invoca de catre salariat incalcarea prevederilor art.41 C.mun., insa si angajatorul poate invoca in apararra sa art.40 alin.1 lit.a-c C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Felul muncii gigel65 gigel65 Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)
Modificare structura organizatorica institutie publica mariada2002 mariada2002 Buna ziua, Daca institutia doreste transformarea unui compartiment in serviciu, poate fi mutat un angajat , care ocupa temporar un post, intr-unul din ... (vezi toată discuția)
Decizii director general sau administrator firma irina_trusca irina_trusca Buna ziua, M-ar interesa sa stiu daca este legal ca un director general sau un administrator de firma sa iti ordone sa faci activitati care nu tin de fisa ... (vezi toată discuția)