avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia comuna

Buna ziua. Sunt cu sotia de 6ani si 6luni avem un copil cu varsta de 4ani si 2 luni si dupa aceasta perioada am hotarat din cauza neintelegerilor sa divortam- custodie comuna.Am fost la un notar ne-am informat ce acte ne trebuie pentru a face custodia comuna

1. numele sotiei dupa divort : sotia vrea sa ramana cu numele meu
2. parintele la care va locui copilul : sotia tine mortis ca copilul sa locuiasca la ea si aici vroiam sa va intreb ce dezavantaje am eu daca domiciliul copilului este la sotie
3. drepturile parintelui care nu locuieste cu copilul : drepturi egale cu parintele la care locuieste copilul

Vreau sa stiu ce pasi trebuie sa urmez ca sa ii fie bine copilului din toate punctele de vedere copilului ii este mai bine la tata

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
florin_du, utilizator
Buna ziua,
Fiecare parinte are impresia ca cel mai bine ii este copilului langa el.
Va sfatuiesc sa lasati copilul la mama si sa stabiliti un program de vizitare pentru dumneavoastra.
Parintele la care nu locuieste minorul are toate drepturile si obligatiile celuilalt parinte dar il poate vedea doar in perioada programului de vizitare sau, in plus, cand ii permite timpul si mama.
Daca mama este de inteles atunci veti putea sa va vedeti copilul oricand si il va lasa si la dumneavoastra mai mult decat este in program.
Drepturile parintilor sunt presupuse egale, cf. legii. Asa ca acea parte din acord pare inutila.
Totusi, in practica un parinte este mai egal decat celalalt. Pentru a nu ajunge astfel, va recomand un acord corect, echitabil, legal, pe varste si prtoiectia ambilor de evolutie a copilului, cu sanctiuni pentru cel care dovedeste ca ii incalca ori limiteaza drepturile celuilalt.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, rog sa revedeti intrebarea dvs: parintele la care va locui copilul : sotia tine mortis ca copilul sa locuiasca la ea si aici vroiam sa va intreb ce dezavantaje am eu daca domiciliul copilului este la sotie. Cred ca ar trebui sa va preocupe ce dezavantaje/avantaje ar avea copilul, nu dvs! Copilul nu e o miza si niciun trofeu.
Luati in considerare cine locuieste in casa in care s-a nascut copilul, dvs sau fosta sotie. Ca orice alt om si copilul se ataseaza si resimte drept "locul lui" casa in care mod obisnuit locuieste. Mai ganditi-va si la distanta fata de familia extinsa, prieteni, vecini de care copilul s-a atasat si care fac parte din mediul lui obisnuit de viata. Si nu in ultimul rand, acceptati ca oricate legi ar exista despre egalitatea intre parinti, ele nu vor schimba acel atasament unic si special al copilului de mama. Respectati nevoile si sentimentele copilului, dar si ale mamei, in ceea ce priveste desigur rolul ei de parinte, si veti obtine la randul dvs respect.
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
proastasatului, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
2. Dezavantajul este ca veti plati o intretinere in bani (in contul mamei), drept ptr care copilul va pricepe ca numai mama il creste. Apoi, e foarte psibil ca daca nu faceti sluj la dna mama, incet-incet, sau ca prin farmec, copilul sa se detaseze emotional de dvoastra si nu va mai perceapa decat, cel mult, un bancomat exploatabil in timpul legaturilor personale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2017
asaofi, utilizator
Acum depinde de ce pensie se plateste acelui copil. Daca dvs dnule asaofi opinati ca un copil va crede ca doar mama il creste, caci contributia tatalui se duce in contul bancar, atunci, zic eu, ca n-ar fi rau de loc ca parintii, inclusiv cei platitori de 200-300 de lei pe luna, cu titlu de pensie, sa-i dea copilului peste 7 ani (varsta scolara la care copilul stie sa numere) banii de pensie direct in mana sau sa-i faca o cumparatura (ca mai mult de una nu poti face), si astel sa priceapa copilul mai usor care e "contributia" tatalui si sa traga propriile concluzii! Cat priveste a face "sluj" la mama, fiecare cu mizele lui si cu intelegerea lui. Sunt multi oameni care considera, de exemplu, ca a spune "multumesc" echivaleaza cu o umilinta. Altii cred ca a face "sluj" inseamna bun simt si respect fata de decizia celuilalt de a pune punct relatiei. Oricum fiecare culege ceea ce a semanat. Pentru unii probabil e mai important ca au fost parinti "mandri", care n-a facut "sluj" in fata celuilalt, la pretul ca si-au distrus relatia cu copilul, razboindu-se cu mama, decat sa se fi purtat civilizat si mama sa fi sustinut relatia.
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Ascunde copiii si nu ii duce la scoala cornycorny cornycorny Buna seara, sunt in divorț cu sotia, aceasta a părăsit locuința comuna împreună cu fiica invatata de avocat, deoarece se manifestă violent, eu am depus ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor 13Florin 13Florin In urma sentintei actiunii judecatoresti de divort ,am obtinut dreptul de a vizita si de a lua acasa copilul minor insa mama minorului imi refuza dreptul de ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil de 3 luni rezultat dintr-o relație de concubinaj. care sunt criteriile după care se stabilește domiciliul lui? MarcoMaria MarcoMaria Buna seara. Intrebarea mea este: la cine va ramane copilul , sau cum se procedeaza in cazul in care eu si prietenul meu nu suntem casatoriti, dar la nastere ... (vezi toată discuția)