Buna ziua. Sunt cu sotia de 6ani si 6luni avem un copil cu varsta de 4ani si 2 luni si dupa aceasta perioada am hotarat din cauza neintelegerilor sa divortam- custodie comuna.Am fost la un notar ne-am informat ce acte ne trebuie pentru a face custodia comuna
1. numele sotiei dupa divort : sotia vrea sa ramana cu numele meu
2. parintele la care va locui copilul : sotia tine mortis ca copilul sa locuiasca la ea si aici vroiam sa va intreb ce dezavantaje am eu daca domiciliul copilului este la sotie
3. drepturile parintelui care nu locuieste cu copilul : drepturi egale cu parintele la care locuieste copilul
Vreau sa stiu ce pasi trebuie sa urmez ca sa ii fie bine copilului din toate punctele de vedere copilului ii este mai bine la tata
Ca sa inchei subiectul, este amuzant cat de departe sunteti de realitate. Dar daca asta va ajuta sa mergeti mai departe si sa dormiti noaptea sper sa nu aflati atunci cat de rau va inselati.
florin/du, deşi umblă o vorbă:"am divorţat de soţie, nu şi de copii", trebuie să conştientizaţi că nimic nuva mai fi ca înainte.Vrând-nevrând, nici dvs., nici copiii, nu vă veţi mai avea unii pe alţii.Nu veţi fi acolo când unul îşi juleşte genunchiul, nici când copilul este în extaz că a câştigat concursul de înot. Asta-i viaţa!
Dacă copiii vor locui cu dvs., la fel, copiilor le va lipsi mama.Nu este uşor nici pentru unul, nici pentru altul, unde-s doi, sarcinile se împart.
Dacă copiii vor locui la dvs., aveţi avantajul să fiţi cu ei zilnic, să-i ajutaţi la teme, să le gătiţi, să le călcaţi, să-i supravegheaţi cât timp sunt la joacă cu alţi copii şi aveţi avantajul de a incasa, în favoarea copiilor, 33% din venitul legal al mamei, cât o fi acela.
Dacă nu locuiesc copiii cu dvs., aveţi avanajul unei libertăţi depline, în schimbul plăţii a 33% din venitul legal al dvs. , care o fi acela şi sunteţi liberul arbitru al vieţii dvs., vizitaţi copiii doar dacă vreţi, nu aveţi nici o altă obligaţie legală faţă de ei.
Din curiozitate. Ce puteti spune acum, in 2018, despre custodia comuna? Va permite fosta sotie sa aveti relatii firesti cu copilul, sau va tine ''in corzi''? Din curiozitate, repet, va intreb. Fiindca de regula, dupa ce mama isi vede domiciliul copilului la ea, foloseste copilul si dreptul de a-l vedea, numai in interesul ei personal. Daca aveti bunavointa de a raspunde. Multumesc mult anticipat.
Daca totul e jumatate jumatate faceti si programul jumatate jumatate custodie fizica, 2 saptamani la dvs 2 saptamani la mama.Astfel cheltuieli pe din doua, tabere pe din doua, mancare pe din doua, copil cu doua case, doua dormitoare, doua seturi de jucarii 2 parinti responsabili, doua vacante la mare, doua vacante la munte si toti sunt fericiti.