avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

imi pot efectua o parte din concediul legal de odihna pe anul in curs,anul viitor,daca da ce lege imi da acest drept,in ce conditii si daca pot fi impiedicat sa-mi exercit acest drept de catre superiori.va multumesc anticipat,o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 24 August 2017
Codul muncii
Art.149
Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

Art.146
....
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
...
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu floreanilie floreanilie in concediu de odihna sintem obligati sa mergem cind sintem planificati (programarea anuala 3-4 transe) sau,cind ne trimite seful . (vezi toată discuția)
Concediu odihna obligat de catre companie Figh Figh Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Pentru anul 2018 mai am inca 8 zile de concediu, suntem in luna decembrie, aceste 8 zile le-am programat pe anul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna-obligativitatea efectuarii anual: compania ... daniela.fiterau daniela.fiterau Concediu de odihna-obligativitatea efectuarii anual: Compania noastra se ocupa cu vanzare de diverse repere, dar marfa nu este livrata de agentii de vanzari. ... (vezi toată discuția)