avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Act de vanzare cumparare

Buna ziua, se poate face act de vanzare cumparare catre unul dintre copii, fara prezenta sau stirea altui copil?
Apartamentul este cumparat de catre parinte singur fiind (divortat), acesta dorind sa faca act de vanzare cumparare catre unul dintre copii, fara a-l instiinta pe celalat.
Cel mai recent răspuns: iuliaiulia1972 , utilizator 15:58, 29 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Si ce act se poate face pentru ca locuinta sa ramana unuia dintre copii, fara a fi atacat de celalalt copil, sau de mostenitorii acestuia, dupa decesul actualului proprietar?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
VÂNZARE-CUMPĂRARE reală, cu plata prin cont bancar.
Altă soluție nu aveți, dacă nu se face plata reală prin cont bancar, celălalt copil va putea considera că a fost o donație mascată, și după moartea dvs, în calitate de moștenitor rezervatar, va ataca în instanță contractul de V/C.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Mi s-a facut act de donatie pe locuinta, insa parintele doreste ca dupa moartea sa casa sa-mi ramana mie, fara a avea teama ca pot fi atacata, sau sa mai fie nevoie de succesiune. Neavand banii necesari pentru un contract de vanzare cumparare (deci nu se poate face dovada platii), ce act se poate face (cu acordul celuilalt copil), care sa nu fie atacat de catre celalalt mostenitor sau de catre copiii sai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare contract vanzare-cumparare intre parinti si fiica elenacarmens elenacarmens Buna ziua, as dori sa ma lamuresc referitor la urmatoarea problema: in urma unei dispute in familie, parintii hotarasc sa incheie un contract de ... (vezi toată discuția)
Două moștenitoare, din care una are un copil, dorim ca un nepot să intre în posesia întregii moșteniri. ce act e recomandat să facem: donație sau contract de vânzare-cumpărare? galaoan galaoan Buna seara. Asi dori si eu o lamurire. Sunt 2 surori. Parintii sunt decedati, mama de 17 ani, tatal de 4 luni. Se dezbate mostenirea si se doreste ca dupa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ContSters252861 ContSters252861 pot parintii face act de vanzare -cumparare unuia dintre copii , fara acordul celuilalt?poate fi contestat acest act? (vezi toată discuția)