avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul colectiv de munca

Contractul colectiv de munca trebuie respectat hiar daca o HG il anuleaza?
Este o lege care sa il anuleze sau sa anuleze anumite paragrafe?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 25 August 2017
Legea prevede ca , valoarea nominala a unui tichet nu poate depasi cuantumul de 15,09 lei/zi lucrata.

CCM-ul prevede o valoare mai mare ?
este vorba de tichetele de vacanta
Scuze ... pentru institutiile publice numarul este limitat din 30 iunie 2017 la o singură indemnizație de vacanță sau o singură primă de vacanță, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaților sub formă de vouchere de vacanță de către alți angajatori ,decât instituțiile și autoritățile publice, operatorii economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară, reprezintă contravaloarea a maximum șase salarii de bază minime brute pe țară, garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal.

In opinia mea, cred ca ccm trebuie modificat , avand in vedere legea 62/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de vacanta de la stat cotimanis cotimanis Buna seara! Infirmierele sau ingrijitoarele din crese nu beneficiaza de tichete de vacanta sau nu se incadreaza in acea categorie de beneficiari ai ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanŢĂ gluten gluten Daca este hotarare prin care se acorda voucherele de vacanta ,angajatorul este obligat sa cuprinda in buget valoarea lor sau este optional. Este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Tichete de vacantă. Alesiavasile Alesiavasile Asistenții personali au dreptul la tichete de vacanță? (vezi toată discuția)