avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu pre- si postnatal -mai multe contracte de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu pre- si postnatal -mai multe contracte de munca

Buna,
sunt insarcinata, si am mai multe contrac te de munca, unul cu 8 ore(funtia de baza) si mai multe cu timp partial, cu 20 ore/luna.
Can intru in prenatal, cum procedez : 1. Predau certificatul de CM la functia de baza, si cate o copie la celelalte...in acest caz fiecare angajator are dreptul de a solicita inapoi banii de la casa de sanatate?
2. Pot sa lucrez in continuare la cei cu timp partial?, fiind munca de birou?
3. Cer CO fara plata la ceilalti?
Va rog sa ma sfatuiti, cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:15, 25 August 2017
1. Fiecare angajator in parte va plateste certificatul medical.

2. OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:
Art. 33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.

3. Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72
(1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical la 2 angajatori Doina Elena Doina Elena Care este procedura corecta privind plata unui concediu medical pentru un angajat care un contract cu norma intreaga si un partial, ma refer la faptul ca la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare si calcul concediu medical la a doua firma CECILIA ENACHE CECILIA ENACHE Buna ziua, Am o angajata cu timp partial, 6 ore si noi suntem firma a doua. Va rog sa-mi spuneti care sunt ultimele proceduri si reglementari in aceasta ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical stromelectro stromelectro Cum se plateste indemnizatia de sarcina si lauzie unei salariate care, in afara de locul de munca de baza mai are si un contract cu timp partial pe o alta ... (vezi toată discuția)