avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru al doilea copil

Buna ziua!
In momentul de fata ma aflu in concediu de maternitate, dar vroiam ca in decursul celor doi ani sa fac si cel de-al doilea copil (fara a ma mai intoarce la munca). Care este indemnizatia pentru cel de-al doilea copil? Tot 85% din venituri, sau 600 ron?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AncaRom , utilizator 12:02, 3 Noiembrie 2009
pakos a scris:

Bineinteles. In "lumina" noilor norme, daca indemnizatia calculata astfel ar fi mai mica decât cuantumul indemnizaţiei primit anterior naşterii celui din urmă copil, atunci se acordă indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului primită anterior. Veste buna, cu alte cuvinte.


Multumesc foarte mult!
In sfarsit am un raspuns pe intelesul meu.:)
Va rog frumos sa ma luminati si pe mine.
Cele 12 luni de cotizatie anterioare datei de nastere a copilului, trebuie sa fie an plin ma refer 12 luni din 12 luni sau pot fi 3 luni din 2008 si 9 luni din 2009 sa zicem?
si trebuie sa fie cotizat 12 luni in 2008 daca nasti in 2009 sau 12 luni anterioare lunii in care nasti?
Buna ziua. OUG se refera la cele 12 luni anterioare lunii nasterii copilului.
Va multumesc.
Cei de la servici imi spuneau ca 12 luni cotizate in anul anterior nasterii copilului, adica cu alte cuvinte sa nu cumva sa ramai gravida, am inteles.
Buna ziua
Cu referire la acesta discutie:
- ma aflu in concediu ingrijire copil si beneficiez de indemnizatie - 85% salariu;
- voi naste cel de al 2 lea copil inainte ca primul sa ajunga la varsta de 2 ani
Am inteles din discutie d-voastra ca voi avea aceleasi venituri. Puteti sa-mi spuneti care sunt demersurile necesare pentru a continua acest concediu (acte, drumuri la fostul loc de munca...ce anume trebuie facut pentru a beneficia in continuare de acesti bani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere celui de-al doilea copil ruxandra1977 ruxandra1977 Buna! Este prima data cand scriu pe aici. Am o intrebare, daca imi puteti raspunde, v-as multumi mult. Am un baietel de un an si 3 luni. Ne dorim f mult un ... (vezi toată discuția)
Concediu pre/postnatal comandiana comandiana Buna ziua! In prezent sunt insarcinata si sunt in CIC1. Cel de-al doilea copil se va naste inainte de terminarea CIC1. Stiu ca daca intru direct dintr-un ... (vezi toată discuția)