avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident la locul de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident la locul de munca

Bună ziua. Soțul meu a avut un accident la locul de munca acum o luna, în urma căruia si-a pierdut vederea la ochiul drept. Ce demersuri trebuie făcute în această situație, acum fiind în vacanta ce pot face la întoarcere în Franța.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:34, 27 August 2017
Din mesajul dvs. nu este clar daca evenimentul s-a produs in Romania sau in Franta, daca sotul dvs. este angajat in Romania sau in Franta. Daca este angajat in Franta printr-o firma romaneasca precizati forma de angajare (contract individual de munca, detasare, etc.).
Accidentul sa petrecut in Franta la locul de munca in timp ce taia cu un flex , este angajat in Franta cu contrat nedeterminat de 4 ani.
Daca nu este angajat in Franta printr-o firma romaneasca, evenimentul nu este de competenta institutiilor romane.
Si daca este angajat printr-o firma romaneasca si daca este angajat direct de o firma franceza, evenimentul trebuie anuntat la institutia teritoriala din Franta care se ocupa cu securitatea si sanatatea in munca, cercetat si inregistrat conform legislatiei franceze.
Puteti solicita sprijinul ambasadei Romaniei la Paris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare in tara pe durata concediului medical. Tuca Stelica Tuca Stelica BUNA ZIUA LUCREZ IN FRANTA SÍ AM AVUT UN ACCIDENT DE MUNCA AM TREI LUNI DE CONCEDIU MEDICAL Pot sa merg in Tara si ce trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale in urma unui accident de munca mortal in franta niko79criss niko79criss Fratele meu a murit intr-un accident rutier in Franta. Accidentul a fost declarat ca fiind accident de munca. Problema este ca el era in divort, procesul ... (vezi toată discuția)
Accident in timpul programului Antonia20 Antonia20 Sotul meu este sofer de tir la o firma din resita din data de 3.11.2017.in franta in timp ce era la incarcare s-a urcat sa desfaca prelata tir-ului si s-a ... (vezi toată discuția)