avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

instanta

Buna seara,
Pot prezenta in instanta un ccm pe ramura comert, acesta neavand nici o stampila? Angajatorul a cerut judecarea in lipsa,printr-o adresa catre tribunal, specificand ca la nivelul ccm pe nivel de unitate nu este stipulata acordarea de salarii compensatorii si cere respingerea cererii inaintata de mine.In art.78 din ccm pe ramura se specifica ca in cazul concedierilor colective se pot acorda 4 salarii acesta fiind minimul de la care se poate incepe negocierea.Eu cu cine negociez si cat pot cere intrucat angajatorul refuza orice negociere?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:07, 1 Octombrie 2009
Incercati sa faceti rost de Monitorul Oficial, partea a V-a, nr.18/05.12.2007, unde este publicat acest CCM. Poate il imprumutati de undeva si faceti o copie la xerox.
Urmati sfatul dat de @tudorvaleriu. Nu negociati. In cazul in care nu a prevazut aceasta clauza in CCM la nivel de unitate angajatorul are obligatia sa respecte prevederile CCM pe ramura (4 salarii).
In instanta solicitati acordarea a minim 4 salarii compensatorii in conformitate cu prevederile CCM la nivel de ramura comert. Nu este nevoie sa depuneti in instanta acest contract, insa este bine sa mentionati in ce articol este mentionat cuantumul salariilor compensatorii.
Si nu uitatai sa specificati ca un CCM la nivel de unitate nu poate sa contina dispozitii contrare sau sa acorde mai putin decat a fost negociat la nivel de ramura.
Aveti toate sanse de castig. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv ramura comert ContSters74221 ContSters74221 cate salrii compensatorii sunt indreptatiti sa primeasca ,salariatii concediati colectiv din ramura comert? care este articolul din contract? (vezi toată discuția)
Disponibilizare colectiva disponibilizata disponibilizata Buna ziua, Lucrez intr-o companie multinationala ( 600 salariati din care disponibilizeaza 120) care a trimis notificare pentru disponibilizari colective ... (vezi toată discuția)
Notificare concediere colectiva la companie multinationala Anastasia Cristiana Anastasia Cristiana Avem Contract colectiv de munca aplicabil la nivelul Ramurii Comert pe/2010.In notificare specifica:\"Compensatii banesti conf...cele de mai sus\" 6 salarii de ... (vezi toată discuția)