avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bugetarii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bugetarii

Stie cineva daca institutiile bugetare (de ex.scolile) au interdictie prin lege sa emita ordine de plata sau cec-uri , in avans, pentru achitarea diverselor lucrari contractate cu firme private?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: doinytza , utilizator 09:07, 2 Octombrie 2009
Exista un act normativ- H.G. nr. 264 din 13 martie 2003 privind stabilirea actiunilor si categoriilor de cheltuieli, criteriilor, procedurilor si limitelor pentru efectuarea de plati în avans din fonduri publice (republicata*), care prevede posibilitatea platii in avans de pana la 30% dn valoarea contractului:
Art. 1(1) Ordonatorul de credite, în calitate de parte contractanta într-un contract de achizitie publica sau într-un contract de finantare, are dreptul sa efectueze plati în avans catre contractant, într-un procent de pâna la 30% din valoarea contractului.
(2) Platile în avans se pot efectua într -o singura transa sau în mai multe transe periodice, în functie de prevederile contractuale si în corelatie cu graficul de îndeplinire a contractului respectiv.
(3) În cazul în care acordarea avansului se efectueaza în mai multe transe, valoarea însumata a acestora nu poate depasi 30% din valoarea totala a contractului.




Multumesc pt.raspunsul DVS!
Ne intereseaza sa stim deasemenea daca scuza unor inst.bugetare cum ca nu ne pot emite bilete la ordin cu scadenta la o data ulterioara executarii lucrarilor ,are baza legala. ?Cu alte cuvinte, in cazul bugetarilor, noi nu putem sa solicitam la contractare nici un fel de garantie ca vom fi platiti la terminarea lucrarii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta si asemanarea intre o fila cec si un bilet la ordin elena cailean elena cailean buna ziua. intrebarea mea este: ce asemanari si deosebiri sunt intre emiterea catre furnizori de file de cec, si cea de bilete la ordin. eu platesc ... (vezi toată discuția)
Procent avans lucrari acordat de achizitor executantului RADA ELENA RADA ELENA in toate fisele de date se spune ca < achizitorul are drept de a acorda avans executantului numai contra unei scrisori de returnare a avansului si numai in ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin care nu sunt avalizate sfat sfat ce se poate intampla daca am un bilet la ordin semnat dar nu avalizat, iar societatea emitenta a intrat in faliment? nu are nici o valoare? era mai bine daca ... (vezi toată discuția)