avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto

Buna ziua..mia fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile..pt depasirea vitezei in localitate...am stat 90 de zile plus dovada doua saptamani..ar trebui sa ma duc sa.l ridic s.au sa mai stau 30 de zile? Mtumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 23:02, 29 August 2017
Trebuie să asteptati 90 zile de la expirarea dovezii cu drept de circulație.
Deci nu trebuie sa așteptați alte 30 zile. Puteati obtine reducerea pedepsei la doar 30 zile daca făceați testarea teoretică 13/15.
Am omis ceva...cand mi.a fost suspendat permisul nu aveam un an...este vreo problema?
Sabin claudiu a scris:

Am omis ceva...cand mi.a fost suspendat permisul nu aveam un an...este vreo problema?

Dle Sabin, dupa expirarea perioadei de suspendare mergeti sa va ridicati permisul.

In cazul dvs. nu mai puteati beneficia de reducerea perioadei de suspendare la 30 zile dar nu sunteti penalizat cu prelungirea acesteia cu 30 zile daca aveti carnetul de mai putin de un an de zile.

ROUG 195/2002 Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin 1 an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere pasmangiu pasmangiu Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o alcoolemie de 0.03 in jud Prahova pentru o perioada de 90 zile. Am depus contestatie la tribunal ... (vezi toată discuția)
Reținere permis auto 90 de zile Mcmc Mcmc Buna ziua. In decursul serii de ieri, unui prieten i-a fost reținut permisul de conducere perioada 90 de zile amenda 1300 lei si fără drept de conducere din ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis uclaudiualexandru uclaudiualexandru Buna ziua. Pt redobandirea permisului ce trebuie sa fac daca a trecut perioada cu dovada. unde trebuie sa ma prezint? si in cat timp dupa dovada trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)