avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retinere permis de conducere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Retinere permis de conducere

Buna ziua,
Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o alcoolemie de 0.03 in jud Prahova pentru o perioada de 90 zile. Am depus contestatie la tribunal si mi s-a eliberat certificatul de grefa inbaza caruia mi-a fost restituit permisul.
Va rog sa-mi spuneti ce se intampla in cazul in care sentinta nu este in favoarea mea.
Mi se va majora perioada de suspendare de la 90 zile la 120 zile? Exista posibilitatea ca in urma promovari testului 13/15 , perioada sa se reduca la 30 zile?
Mentionez ca nu am mai avut alte incidente pana acum.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 19:50, 21 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul in care este respinsa plangere contraventionala ca neintemeiata, sanctiunile sunt mentinute.

Nu se majoreaza sanctiunea complementara a suspendarii.

Daca intruniti cerintele, puteti sustine examenul in vederea reducerii perioadei de suspendare.


Art. 106 alin. (2) - Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule ori tramvaie se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute de alin. (1) litera (a) si (b), sau nu se prezinta la serviciul politiei rutiere pentru sustinerea verificarii cunoasterii regulilor de circulatie.




Daca permisul v-a fost suspendat pe 90 zile acest interval de suspendare mai poate fi redus la 30 de zile, daca:

Art. 221. alin. (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:

a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;

b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;

c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;

d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.



Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie (...)
-daca indepliniti conditiile de la b), c) si d) si promovezi si testul 13/15, perioada de suspendare se reduce la 30 zile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 106 cod rutier tutumester tutumester Conform alin. 1 din art. 106 cod rutier, inteleg ca daca nu am produs accident, permisul de conducere se restituie dupa 90 de zile fara sustinerea examenului ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de circulatie silviupatrascuta silviupatrascuta Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul de circulatie pe 90zile pt ca am trecut pe culoarea rosie la semaforul de la trecerea la nivel cu calea ferata, ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului pt 90 de zile dorycayo dorycayo mia fost retinut permisul pt 90 de zile pentru 0.24mg alcool in aerul expirat si depasirea vitezei cu peste 51 km.ma poate ajuta si pe mine cineva cu un ... (vezi toată discuția)