avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras de carte funciara- suprafete
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras de carte funciara- suprafete

In urma achizitiei unui apartament de 50 mp (suprafata desfasurata) si terenul aferent (cota) de 8mp in Extrasul de carte funciara pentru informare apar urmatoarele date.

coloana 1 -nUMAR CADASTRAU sau topo-corect
coloane 2 - descrierea imobilului 0 in care apare suprafata desfasurata de 50 mp si 8 mp (terenul in folosinta)
coloana 3- suprafata : aici apare suprafata de 8mp!
Nu trebuia pe coloana 3 sa apara suprafata apartamentului?
Cel mai recent răspuns: adagalos , utilizator 01:55, 29 Aprilie 2010
nu, nu trebuia. este in regula cum v-a fost eliberat. coloana a treia este „rezervata” suprafetei de teren. suprafata constructiei apare la descrierea imobilului. de multe ori daca terenul este in folosinta nici nu apare pe coloana a treia. dar asta tine de modul de alcatuire a cartii funciare colective a blocului/ constructiei apartamentate.
Buna seara,
Doresc sa cumpar un apartament si studiind actele am descoperit nenumarate neconcordante de suprafata:
1. CF individual: apt. compus din 1 camera, 1 bucatarie, 1 camara, 1 baie, 1 antreu, 1 wc, 1 terasa, 1 pivnita = 53, 76 mp
2. Contract C-V anterior: locuinta compusa din 1 camera cu suprafata utila de 53,76 mp. Odata cu locuinta se vand urmatoarele: boxa = 7,59mp
3. Schita functionala: Suprafata utila: 1 camera, 1 bucatarie, 1 camara, 1 antreu, 1 baie, 1 wc = 50,99 mp, 1 boxa = 7,59mp, 1 terasa = 7,92 mp. Total = 66,50mp
4. CF colectiv (gasit la administrator): 1 camera, 1 bucatarie, 1 camara, 1 antreu, 1 baie, 1 wc, 1 terasa + 2 pivnite = 76,85 mp

Intrebarea ar fi: care dintre cele doua CF-uri expuse mai sus au intaietate? Daca in CF-ul colectiv apare o a doua pivnita - unde a disparut aceasta?
Apartamentul este cumparat cu legea 112 de fostii chiriasi. Sub apartament exista un demi-sol ocupat de o familie in momentul de fata. Se poate ca Primaria sa fi facut din pivnite un demi-sol in care sa introduca niste chiriasi? Care ar fi solutia si cum s-ar putea rectifica totul incat sa reiasa clar suprafata apartamentului in cauza?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referinte cadastru gabrici gabrici Buna ziua In extrasul CF la un apartament pe care il detin este o descriere care cred ca imi da dreptul la un spatiu care administratorii blocului sustin ca ... (vezi toată discuția)
întrebare iesire din indiviziune jpgroussard jpgroussard sîntem proprietar1 si proprietar2(eu) pe o casa cu gradina de 800 mp compusa din : demi-sol un apartament plin de igrasie de aprox 70 mp(2 camere, baie, ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Cristina sb Cristina sb Ce inseamna *Subsemnata X declar ca am cumparat,la pretul si in conditiile acestui contract,intregul imobil-apartament compus din 1 ... (vezi toată discuția)