avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cod caen
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cod caen

O societate de constructii SRL (activ principala) vrea sa se se reprofileze pe altceva, si probabil ca va vinde persoanelor fizice

in legislatie se spunea mai demult ca societatile juridice nu au voie sa vanda decat la juridice, mai este acea lege in vigoare au nu?

Deci am dreptul sa vand la persoane fizice si ce pentru asta trebuie sa deschid vreun cod caen pentru vanzare online daca le am toate codurile caen in actul constitutiv?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 11:55, 2 Octombrie 2009
nu prea sunteti explicit in intrebari.
1. societatea se poate reprofila, schimba obiectul de activitate si se autorizeaza pe noul sau noile coduri caen
2. societatea comerciala poate avea relatii comerciale cu persoane juridice sau fizice, fara nici o problema, cu conditia respectarii legislatiei (casa de marcat, etc)
daca in actul constitutiv exista inserat si codul CAEN privind desfasurarea activitatii care va intereseaza, va trebui doar sa va autorizati in acest sens.
societatea vrea sa realizeze ambele activitati concomitent adica si cea de constructii si cea de vanzari online;in actul constitutiv sunt trecute toate codurile caen existente.Poate sa vanda online in acest caz, daca are ca obiect de activitate principala constructiile?
Spune-mi te rog in ce consta autorizarea,pasii pe care trebuie sa ii urmez si ce formulare trebuie sa depun.
Multumesc
dar casele de marcat stiu ca se utilizeaza numai la magazine de desfacere,showroom,depozit;Eu nu am magazin,pot sa vand pe factura si chitanta
catre persoane fizice,tinan cont ca societatea este SRL
Pentru vanzari online codul CAEN este 4791 - comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.

Pentru a desfasura aceasta activitate (daca acest cod este inclus in obiectul de activitate) trebuie sa va prezentati la ORC impreuna cu Declaratia model 2 (pe acesta declaratie veti mentiona codurile pe care le aveti autorizate in prezent + codurile noi pe care umeaza sa le autorizati) impreuna cu o cerere tip (atat formularul pentru declaratie, cat si cererea le gasiti la sediul ORC sau pe site-ul lor).

In urma aceste cereri veti primi un Certificat constatator in care sunt mentionate activitatile autorizate la ORC.

Puteti desfasura concomitent mai multe activitati prevazute in obiectul de activitate, insa cel putin 50% din profitul firmei trebuie sa vina din activitatea principala, restul de 50% din activitatile secundare autorizate la ORC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen anagrigorescu anagrigorescu firma este de constructii dar vrea sa se reprofileze pe altceva, si probabil ca va vinde persoanelor fizice in legislatie se spunea mai demult ca ... (vezi toată discuția)
Distributie online - cod caen si autorizatii marianbacau marianbacau Buna ziua, Incercam sa ne dezvoltam pe partea de online, si avand o oarecare experienta in anumite domenii am spus sa incepem de acolo. Daca la partea ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator de la onrc tgm tgm Buna ziua! In aprilie mi-am schimbat obiectul principal de activitate de la 7022 am trecut la 4789. La doamna de la orc i-am explicat cam ce as vrea sa fac, ... (vezi toată discuția)