avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ucidere din culpa

Buna ziua! In urma cu 3 ani, am avut un accident prin care care masina condusa de mine a trecut cu 40 de cm linia continua intr-o curba pe sensul opus si am fost acrosat de un autobuz. Mentionez ca nu consumasem alcool si purtam centura de siguranta. Victima a decedat din cauza impactului. La cea de-a treia infatisare, inainte de fond, mi s-au dat 2 ani si jumatate cu suspendare, 4 ani sub supraveghere si 5 ani permisul anulat. Mentionez ca atat inainte de accident, cat si apoi, nu am comis niciun fel de infractiune. Exista vreo speranta sa imi recapat permisul de conducere mai repede? Este serviciul meu. Urmeaza sa fiu condus la Curtea de Apel unde se va da sentinta finala.

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
Fossil30, utilizator
Cel mai recent răspuns: Fossil30 , utilizator 23:33, 29 August 2017
Încercați sa obțineți pedeapsa la locul de munca, nu cu suspendare,este cea mai dezavantajoasa varianta..Nu cunosc motivul recursului la C. APEL însă perioana de 5 ani începe de la rămânerea definitivă a hotărârii.
În baza art. 38 alin. 1 C.pen. coroborat cu art. 39 alin. 1 lit. b) C.pen. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului prin prezenta hotărâre, în final inculpatul executând pedeapsa cea mai grea de 2 (doi) ani închisoare la care se adaugă un sporul fix de 4 (patru) luni (reprezentând 1/3 din totalul celeilalte pedepse cu închisoarea), rezultând pedeapsa de 2 (doi) ani şi 4 (patru) luni închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 (patru) ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:....
În baza art. 94 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune. În baza art. 93 alin. 2 lit. d) C.pen. impune inculpatului ca pe parcursul termenului de supraveghere să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 67 C.pen. stabileşte pentru inculpatul pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce orice autovehicul în sensul art. 6 alin. 6 din O.U.G. nr. 195/2002 Republicată prev. de art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen. pe o perioadă de cinci ani începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 65 al. 1 Cod penal stabileşte pentru inculpatul pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a conduce orice autovehicul în sensul art. 6 alin. 6 din O.U.G. nr. 195/2002 Republicată prev. de art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen care se va executa în ipoteza în care pedeapsa principal devine executabilă. În baza art. 404 alin. 2 C.pr.pen. coroborat cu art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Prezenta hotărâre se va comunica la data rămânerii definitive Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov – Serviciul Rutier care va proceda potrivit dispoziţiilor art. 97 alin. 5 din O.U.G. nr.195/2002
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La cea de-a treia infatisare, inainte de fond, mi s-au dat 2 ani si jumatate cu suspendare, 4 ani sub supraveghere si 5 ani permisul anulat.

Permisul se anuleaza in urma hotararii de condamnare ramasa definitiva.
Banuiesc ca instanta a dispus ca pedeapsa complementara interzicerea dreptului de a conduce pe o perioada de 5 ani.
Din cate inteleg este hotararea instantei de fond si aveti dreptul sa depuneti apel.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

La cea de-a treia infatisare, inainte de fond, mi s-au dat 2 ani si jumatate cu suspendare, 4 ani sub supraveghere si 5 ani permisul anulat.

Permisul se anuleaza in urma hotararii de condamnare ramasa definitiva.
Banuiesc ca instanta a dispus ca pedeapsa complementara interzicerea dreptului de a conduce pe o perioada de 5 ani.
Din cate inteleg este hotararea instantei de fond si aveti dreptul sa depuneti apel.



Am inteles. Si abia dupa apel o sa am un raspuns definitiv, nu? Dar daca ramane perioada de 5 ani, chiar si dupa apel, este posibil sa dau iar de permis dupa 1 an de la hotararea definitiva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 336 cât timp nu am voie sa conduc? mulțumesc Stavar56 Stavar56 la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (faptă din data ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca conducere fara permis maryusvalentin maryusvalentin Solutia pe scurt: În baza art. 335 alin. 1 C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul Cărămidă Marius Valentin la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am primit această sentință și nu știu mi a fost ... C3rberus C3rberus Buna ziua am primit această sentință și nu știu mi a fost anulat permisul de conducere . Atașez aici și ceea ce am primit . Țin să precizez că nu ... (vezi toată discuția)