Buna ziua, sunt divortata din 2008, am o fetita de 11 ani care mi a fost incredintata spre crestere si educare si ma aflu intr-o situatie atipica.in septembrie anul trecut, am plecat in strainatate, am facut tot posibilul sa iau fetita cu mine cat mai repede si aproape ca am reusit, doar ca, cu 2 saptamani inainte de plecare, fetita s-a razgandit. Aflata la tatal ei in programul de vizita, tata care timp de 8 ani nu a vizitat-o niciodata, dar caruia i s -a trezit interesul cand i-am spus ca iau fetita in strainatate, a ajuns (ajutata) la concluzia ca-i va fi mai greu in strainatate decat in tara, respectiv la tatal ei. In consecinta, fetita a refuzat sa mai vina cu mine, refuz gen poti sa faci ce vrei, pt ca nu ma razgandesc. As dori sa stiu cum procedeaza instanta in astfel de situatii, fetita nu vrea in ruptul capului sa paraseasca tara, desi timp de 10 luni a fost de acord, fara sa fac vreo presiune, pur si simplu voia sa fie acolo unde sunt si eu, doar ca in ultimul moment, tatal i-a spus ca poate ramane linistita la el, ca el o intelege, ca nici lui nu-i plac limbile straine etc... Intr-o astfel de situatie, judecatorul ar putea trece peste refuzul copilului, ar putea decide ca trebuie sa vina cu mine , chiar daca ea se inchide in baie cand vine vorba de plecare? Ma gandesc in acelasi timp la implicatiile psihologice pe care un eventual proces le-ar avea asupra fetitei...Va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
ContSters422053 , utilizator
18:56, 1 Septembrie 2017