avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reglare consum apa la pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reglare consum apa la pausal

Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca exista vreo prevedere legala prin care un administrator al unei asociatii de locatari este obligat sa regleze consumul de apa trecut la pausal pentru un apartament. Care este aceasta prevedere, din ce lege face parte, daca a fost reglementata?
Multumesc
Care este hot. consililui local in vigoare, despre care vorbeste dr.Amza ?
Fiecare as. prop. trebuie sa aiba intocmit un Regulament intern cu privire la mai toate aspectele ce privesc viata si modul de convetuire in as. de prop. (sunt multe aspecte pe care legea, cat de buna ar fi, nu o poate prevedea). Una dintre aceste probleme este si aceasta: neprezentarea de catre proprietari/chiriasi a consumului de utilitati, sau prezentarea cu mare intarziere.
Incercati sa lecturati acel R.I. si sa observati ce se intampla cu situatia in care va aflati. Si sa stiti ca nu administratorul face si desface pe-acolo prin asociatia dvs., el isi respecta sarcime din fisa postului...
In aceeasi ordine de idei: la noi in AP o familie de 2 pers au ales a NU da citirea apometrelor si au facut cerere de trecere la pausal. Aceasta s-a intamplat in perioada martie - iunie. A venit iulie si au plecat in concediu, iar la revenire au dat fisa de citire apometre.
Cum se procedeaza in acest caz, la intocmirea listelor de plata? De unde stim noi ca acel index nu e compus din niste cifre aleatorii? Au voie sa fie cand la Ana, cand la Caiafa?
Multumesc anticipat.
Aveti un Regulament intern?
Proprietarii au cerut in scris trecerea la pausal?
Asociatia de proprietari trebuie sa se implice serios in aceasta chestiune si sa nu permita acest "joc de glezne" pe care ar vrea cineva sa-l impuna... Adica ori - ori...
Cineva se joaca de-a vati-ascunselea si daca le permiteti, suportati consecintele...

Alte discuții în legătură

De ce ni se impune sistemul paușal, deoarece legile spun că el se aplică doar celor ne-contorizați, iar valorile ultimei luni se pun ca index ? flory_mr flory_mr De ce ni se impune sistemul Paușal, deoarece legile spun că el se aplică doar celor ne-contorizați, iar valorile ultimei luni se pun ca index ? [b]Legile ... (vezi toată discuția)
Plata apa Viorel Ariton Viorel Ariton Vreau sa stiu daca exista o lege sau regulament care reglementeaza ca locatarii care nu dau citirea contoarelor de apa,sa fie taxati cu doar 5 mc de apa rece ... (vezi toată discuția)
Verificare apometre in apartament nelocuit naher naher Buna ziua, As vrea sa va intreb daca pentru un apartament in care nu se locuieste de 7 ani sunt obligat sa fac verificarea metrolologice la apometre sau ... (vezi toată discuția)