avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere pe numele parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere pe numele parintilor

Buna ziua,
As dori sa imi inchiriez apartamentul unui student dar doresc sa semnez contractul cu unul din parintii acestuia. As dori sa stiu cum as putea sa formulez in contract astfel incat sa se inteleaga ca desi studentul va locui la adresa, raspunderea legala pentru plata chiriei sau pentru eventualele daune ii revine parintelui acestuia, cu care semnez contractul.
Nu am reusit sa gasesc niciun model de genul acesta pe internet.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: psyche383 , utilizator 05:58, 1 Septembrie 2017
M-am gandit la urmatoarea formulare dar parca e incompleta ca sa reflecte tot ce as vrea eu:
"Obiectul prezentului contract il reprezinta asigurarea, de catre Locator, catre Locatar, a folosintei apartamentului situat in ....... ,……….., inscris in CF nr. ….. , in conditiile legii si conform prevederilor acestui contract, in scopul folosirii lui ca si locuinta pentru (Numele Fiului si datele de identificare), in schimbul unei chirii lunare convenite de parti."
Păi încheiat contractul direct cu părinții, cu toate drepturile și obligațiile care decurg din contractul de închiriere.
Ca in apartament va locui în realitate fiul, nici nu cred ca mai are vreo importanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Il puteti trece ca beneficiar sau nu. Ideea e ca ar fi indicat sa redactati un act de acest tip la un profesionist ori sa luati un standard, un model.
Nu este usor nici pentru profesionisti sa redacteze uneori vointa exacta a partilor, darmite pentru un necunoscator.
Astfel, e de discutat daca, in caz ca incheiati contractul de cedare de folosinta cu parintii despre care stiti ca niciodata nu vor sta acolo, se intelege ca ei pot transmite aceasta folosinta. Nu scrieti expres ca da, dar ar fi bine sa scrieti contrarul.
Gasiti pe site "n" modele contract locatiune pe care le puteti persoanliza
Aspectul semnarii contractului de catre parintii studentului este conditionat de acceptul acestora
Trebuie să știe să îl personalizeze, asta e problema. În esență, userul nu vrea un contract standard, ci clauze de garantare concrete și legale.

Alte discuții în legătură

Inchiriere student strain - rezidenta + anaf (finante) - acte necesare darkvisio darkvisio Buna ziua, De curand un student strain a inchiriat apartamentul meu. El m-a rugat sa ii dau actele necesare pentru rezidenta (cele legate de spatiul de ... (vezi toată discuția)
Adaugare chirias la contract de inchiriere preexistent alexfba alexfba Buna ziua, Sunt chirias al unui apartament unde locuiesc cu partenera. Contractul a fost facut initial doar pe numele meu, din comoditate si dat fiind ca eu ... (vezi toată discuția)
Lncetare drept folosinta contract inchiriere eugen82 eugen82 Am inchiriat un apartament in 2011 inainte de 1.10 pe vechea lege 114/1996, pe o perioada de 3 ani. Contractul a fost redactat de agentie, se arata ca ... (vezi toată discuția)