avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pt permis expirat se da direct amenda sau ar trebui sa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pt permis expirat se da direct amenda sau ar trebui sa se de-a un avertisment?

Am fost oprit pt depasirea limitei de veteza,am avut 82 km in localitate. La contolul documentelor sa constatat ca am permisul expirat. Pt depasirea vitezei sunt de acord cu amenda,dar pt permisul expirat cred ca ar fi trebuit un avertisment, doar se intampla sa uiti cand expira si nici nu prea ma uit pe pemis ,iar el expira la 10 ani. Si amenda minima e de 870 lei total trebuie sa achit 1450 lei,jumatate daca achit in 48 de ore. Sunt indignat de acest mod de operare. Se poate face ceva in aceasta privinta?
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 16:20, 1 Septembrie 2017
Da, se poate. Scrie si in PV.
Plangere contraventionala la judecatorie.
Avertismentul poate sa fie aplicat si atunci cand pentru fapta savarsita se prevede numai amenda.
Pentru stabilirea sanctiunii se tine cont de pericolul social si circunstabtele dvs personale, printre altele
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
AvTudor_com, utilizator
Se da direct amenda, dar puteti solicita avertisment in instanta. Trebuie sa faceti contestatie in termenul legal de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria pe raza careia a fost constatata contraventia.
Va trebui sa achitati si o taxa de timbru de 20 lei.
Dacă fac contestatie pt amenda de expirare a permisului pt a se da avertisment si nu castig(să presupunem) ,in continuare va trebui sa platesc amenda integral sau jumatate?
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
Pascal.grup, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Platiti amenda la jumatate, in termenul de doua zile, formulati plangere contraventionala, solocitati inlocuirea amenzii cu avertismentul si restituirea amenzii platite.
Daca asteptati pana la finalizarea procesului o sa platiti amenda intreaga, daca instanta nu admite cererea.
Dacă castigati veti putea recupera amenda plătită cu sentința rămasă definitivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă fac contestație pentru amenda de permis expirat pot plăti doar jumătate din cuantum? Pascal.grup Pascal.grup Daca fac contestatie pt amenda de permis expirat pt a se da avertisment si nu castig in instanta,va trebui sa platesc suma integrala sau jumatate cum ar trebui ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera si suspendarea permisului de conducere ROXYMARIC ROXYMARIC Am primit amenda 1125 lei si mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile pentru depasirea vitezei legale. Am depus contestatie in care am cerut ... (vezi toată discuția)
Proces verbal completat gresit ivsalex ivsalex Buna ziua. In data de 30.05.2020 am fost surprins cu viteza de 75 km/h in localitate, fiind oprit de politie. Agentul constatator mi-a aplicat 4 puncte de ... (vezi toată discuția)