avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce venituri se iau in calculul indemnizatiei de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce venituri se iau in calculul indemnizatiei de maternitate

Buna ziua,

In luna august 2017 am intrat in concediu prenatal. Perioada de sase luni care ar intra in calculul indemnizatiei de maternitate este februarie-iulie 2017. In luna februarie am primit de la angajator un bonus de performanta care apare pe fluturasul de salariu si a fost impozitat la fel ca si salariul. In luna iulie am primit un ajutor pentru casatorie, conform CCM pe 2017, care a fost si el impozitat si apare pe fluturasul de salariu.
Din cate m-am documentat eu pe net sporurile, primele, bonusurile cu caracter permanent/ocazional incasate de mine in aceste 6 luni ar trebui sa fie luate in calcul pentru indemnizatia de maternitate.
Va rog sa imi confirmati daca am dreptate si sa imi indicati articolele de lege prin care pot sustine acest lucru.

Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
martinescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: martinescu , utilizator 16:55, 5 Septembrie 2017
Are relevanta si concediul de odihna avut in luna iulie, puteati obtine o indemnizatie de CO mai mare decat salariul cuvenit pe aceeasi perioada. Dupa cum v-am spus, pentru calcul sunt necesare veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare.
Am lamurit situatia la serviciu. Atat ajutorul pentru casatorie cat si prima de performanta se iau in calculul indemnizatiei de maternitate,
In cazul meu, dintr-o eroare firma care se ocupa cu calculul salariilor nu m-a inregistrat ca fiind in CM ci in activitate motiv pentru care va fi necesara o regularizare luna aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal si concediu prenatal ELENAGOGONEA ELENAGOGONEA Buna ziua , Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum se calculeaza riscul maternal si concediul prenatal? din cate am citit riscul maternal este 75% ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal. spețe, lămuriri Mirela Stănciulescu Mirela Stănciulescu Bună ziua aș vrea să mă ajutați și pe mine cu câteva răspunsuri am fost în risc maternal din noiembrie până în 15 ianuarie pe luna noiembrie am ... (vezi toată discuția)
Ce venit mi se ia in calcul AlinaAndreeaM AlinaAndreeaM Buna, pt concediul de 126 zile , daca intru din data de 23.10.2017, mi se calculeaza venitul pentru lunile aprilie-septembrie, fara octombrie pt ca nu am luna ... (vezi toată discuția)