avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea la munca din concediu crestere copil cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea la munca din concediu crestere copil cu handicap

Eu sunt in concediu crestere copil pana la 3 ani...daca revin la munca mai inainte cu 60 de zile sa facă 3 ani primesc 600 lei inserție pana face 4 ani?dar daca intru in concediu 3-7 ani si imi gasesc de munca atunci cand piticul are 3.6 ani sau 4 ani mai primesc acea inserție ca nu am stat pana la 7 ani sau cum se procedează?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 2 Septembrie 2017
1. OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

2. OUG 111/2010
art.32
(1) Oricare dintre părinții firești sau persoanele prevăzute la art. 8 alin. (2) care au în întreținere un copil cu dizabilitate beneficiază, după caz, de următoarele drepturi:
a) program de lucru redus la 4 ore pentru unul dintre părinți sau pentru persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute la art. 8 alin. (2) care se ocupă efectiv de îngrijirea copilului cu dizabilitate (gravă sau accentuată), până la împlinirea de către acesta a vârstei de 18 ani, la solicitarea părintelui, în condițiile prevăzute de Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
.....
(5) Persoanele care se află în situația prevăzută la alin. (1) lit. a) beneficiază de o indemnizație egală cu 50% din cuantumul minim al indemnizației stabilit la art. 2 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de inserție. 2silvi 2silvi Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu o lămurire legata de stimulentul de inserție. Sunt in concediu de creștere copil și după noile reglementări am ... (vezi toată discuția)
Stimulent inserție conform ord de urgență 26 din 07.04.2021 Umiran Umiran Bună seara. Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Conform noii legi privind stimulentul de inserție, nu mai este stipulat că trebuie să revenim la ... (vezi toată discuția)
Bună seara. vă rog să mă ajutați cu un răspuns. conform ... AndreeaCiobaca AndreeaCiobaca Bună seara. Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Conform noii legi privind stimulentul de inserție, nu mai este stipulat că trebuie să revenim la ... (vezi toată discuția)