avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara. Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara. Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Conform ...

Bună seara. Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Conform noii legi privind stimulentul de inserție, nu mai este stipulat că trebuie să revenim la serviciu cu 60 de zile înainte să împlinească copilul 2 ani. Asta înseamnă că dacă revin la serviciu cu 30 de zile înainte de a face copilul 2 ani, sunt eligibilă să primesc stimulentul de inserție? Ca și exemplu : fetița face 2 ani în 3 august. Pot începe serviciul pe 1 iulie și să depun cerere pentru stimulent? Îl voi primi, având în vedere că legea intră în vigoare pe 7 iunie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 15 Aprilie 2021
Potrivit noilor reglementari: Persoanele care au finalizat concediul pentru creșterea copiilor și obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 alin. (1) beneficiază de stimulentul de inserție în cuantumul prevăzut la alin. (1) lit. b) după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități. Acest stimulent de inserție se acordă inclusiv persoanelor prevăzute la alin. (1). (OUG 111/2010)

In speta:
- aveti obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.

- puteti începe serviciul pe 1 iulie și să depun cerere pentru stimulent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent inserție conform ord de urgență 26 din 07.04.2021 Umiran Umiran Bună seara. Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Conform noii legi privind stimulentul de inserție, nu mai este stipulat că trebuie să revenim la ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulentului de insertie crsulici crsulici Buna ziua, Am auzit ca, conform noii legi de la 1 iulie 2016, daca doresc sa-mi prelungesc concediul de crestere copil de la 2 la 3 ani, voi primi un ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului rodicadragan rodicadragan Buna ziua Va rog, daca puteti sa ma luminati in privinta aplicarii legii 66/2016, mai exact cu privire la stimulentul de insertie acordat pana la implinirea ... (vezi toată discuția)