avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj si angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj si angajare

buna ziua ,as dori sa stiu ce acte ar trebui sa duc inainte sa ma angajez,la agentia de somaj ,unde am dosarul dupa ce am terminat cu indemnizatia de somaj ,pentru a primi o prima de angajare ?am fost in somaj mi sa terminat si acum vreau sa ma angajez si ca sa primesc o prima de angajare de 500 de lei trebuie sa duc ceva acte dar nu stiu ce?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:09, 3 Septembrie 2017
Şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 500 lei, neimpozabilă.

Pentru acordarea primei de activare prevăzute la art. 73^2 din Legea 76/2002, persoanele vor depune la agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană, respectiv a municipiului București, unde se află în evidență, în termen de maximum 30 de zile de la data angajării, următoarele documente:
a) cerere conform modelului prezentat în anexa nr. 32;
b) actul în baza căruia au fost încadrate în muncă, în copie, sau dovada încadrării în muncă printr-un act eliberat de angajator, care să ateste încadrarea în muncă conform art. 73^2 din lege, pe suport hârtie sau în format electronic cu semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat;
c) angajament pentru respectarea art. 73^3 din lege, conform modelului prevăzut în anexa nr. 33, care constituie titlu executoriu, potrivit legii;
d) declarație pe propria răspundere a angajatorului din care să rezulte că în ultimele 12 luni acesta nu a mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana respectivă.

Documentele se pot depune personal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail. În cazul în care persoanele optează pentru transmiterea documentelor prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail, documentele se transmit și se acceptă în copie certificată pentru conformitate cu originalul, de către persoana solicitantă, în situația acelora care nu sunt în format electronic cu semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat.

p.s.
De mutat la Somaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen repartitie somaj VivieneV VivieneV daca azi semneaza contractul si-l transmit in rvs, unui viitor angajat contractul cu incepere in 01.12.2017 iar eu il trimit la somaj cu documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Somaj! Mikiame Mikiame Din 20 august 2017 figurez cu indemnizatie de somaj pe 9 luni. Din 15 ianuarie am contract de munca pe durata nederminata. Care este procedura pe care trebuie ... (vezi toată discuția)
Somaj adriana_sorina adriana_sorina Buna, Dupa patru luni de somaj am inceput lucrul pe perioada determinata de un an. Anul a trecut si acum am contract pe perioada nedeterminata. Intrebarea ... (vezi toată discuția)