avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cerere de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cerere de pensie

Care este considerata data inregistrarii cererii de pensionare si unde trebuie inregistrata aceasta conform art.VIII din OUG 59/2017, in acord cu prevederile legii 223/2015 (art. 61 din L223/2015)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:56, 3 Septembrie 2017
1. Data inregistrarii = data depunerii dosarului de pensionare la institutiile mentionate in lege

2. Militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special depun cererea de pensionare împreună cu actele prin care se dovedește îndeplinirea condițiilor prevăzute de prezenta lege, astfel:
a) la unitatea militară/inspectoratul județean/structura sau direcția județeană de informații/instituția sau unitatea, după caz, din care a făcut parte persoana la data trecerii în rezervă ori direct în retragere/încetării raporturilor de serviciu odată cu îndeplinirea condițiilor de acordare a unei pensii;
b) la centrul militar zonal/județean/de sector sau la unitatea militară/inspectoratul județean/structura ori direcția județeană de informații/instituția sau unitatea din care a făcut parte, după caz, în situația celor care îndeplinesc condițiile de pensionare după data trecerii în rezervă ori încetarea raporturilor de serviciu;
c) la centrul militar zonal/județean/de sector, unitatea militară/inspectoratul județean/structura sau direcția județeană de informații/instituția ori unitatea, după caz, din raza de domiciliu a urmașilor pensionarilor militari decedați. Urmașii pot depune cererea și documentele necesare și la casele de pensii sectoriale în a căror evidență s-au aflat susținătorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Ce vechime trebuie sa ai și la ce vârstă de pensionezi ca și cadru militar? (vezi toată discuția)
Pensie militarã pentru urmaºi catalincst catalincst Un fost coleg, pensionar militar, a decedat. Aş dori să aflu, în sprijinul familiei, de unde se poate ridica ajutorul de înmormântare şi care este ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona radianachim radianachim am o vechime de 24ani,11luni si 7 zile,am lucrat 20 de ani in conditii speciale si mi-sa acordat 10 ani de grupa,deci cumulat am 34ani 11 luni si 7 zile ... (vezi toată discuția)