avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere anulat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere anulat?

Buna seara, sunt nedumerit, și va spun de ce. În urmă cu mai bine de doi ani, am avut un eveniment neplăcut cu camionu in Cehia, mai exact, neacordare de prioritate din care iese un motociclist cu coastă fisurată, picior rupt.... Vătămare corporală gravă din culpa. În iunie ac. îmi vine acasă din Cehia hotararea judecătorească în care mă condamnă la 10 luni cu suspendare. Am așteptat că să îmi vina acasă ceva prin care să mă anunțe anularea permisului de conducere da nimic. Am mers pe la începutul lui August și mi-am scos cazier judiciar că sa vad daca îmi apare condamnarea da nimic. Zice că casieru este curat. ( Numitul x nu este înscris în cazierul judiciar.) Ce sa fac? Pot conduce? Nu ar fi trebuit să mă anunțe daca mi-ar fi anulat permisu? Va mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune de şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în baza unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, pronunţată de către o autoritate străină competentă, pentru o infracţiune săvârşită de titular pe teritoriul statului respectiv, dacă pentru fapta săvârşită legislaţia română prevede această măsură.
Măsura anulării permisului de conducere se comunică, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia.
In cazierul judiciar se inscriu date privind pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;

Va mulțumesc domnule avocat, eu acuma sa înțeleg, ori că încă autoritățile Române nu au luat aceasta măsură de anulare, dar sa o aștept încurând( ținând cont că au trecut două luni de la comunicare sentinței) si sunt "aglomerați" ori că se judecă daca pe teritoriul României această faptă nu este de natură penală? Precizez faptul că eu nu l-am atins pe motociclist, pur și simplu sa speriat și a frânat brusc, căzând la 30 metri de camion. Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2017
boby24, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ar fi luat aceasta masura ar fi trebuit va comunice, mergeti totusi la politia rutiera si solicitati informatii, ar fi bine sa solicitati in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ștergerea unor infracțiuni din cazier Dan7912 Dan7912 In situația in care se dispune anularea permisului de conducere pt. conducerea autoturismului sub influența alcoolului, fapta respectiva va apărea pentru ... (vezi toată discuția)
A doua abatere catalin.si.ratusca catalin.si.ratusca Va salut cu respect O intrebare simpla am si eu si sper sa ma poata ajuta cineva. Pe scurt, acum vreo 8-9 ani, an avut un dosar penal pentru conducere sub ... (vezi toată discuția)
Salut - anulare permis in strainatate andrei-andreiul andrei-andreiul am si eu o intrebare ca nu am fost lamurit ...mi sa anulat permisul de conducere pentru consum de alcool pe o perioada de 3 ani in afara romaniei eu fiind ... (vezi toată discuția)