avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plângere ITM Sibiu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plângere ITM Sibiu

Buna ziua. Am semnat pe 18.08 un contract de mediere cu Focus Invest Recruitment din Sibiu . Am fost amanati pe diverse motive cum ca nu am avea dosarul complet , lipsindu ne cazierul. Am trimis si cazierul , ulterior spunandu ne alte scuze prin telefon. Am vorbit de o eventuala reziliere a contractului si de a ne da inapoi banii , au fost de acord spunandu ne ca ori venim si semnam si primim banii prin mandat , ori prin fax trimitem cererea de reziliere. Am sunat astazi si au spus ca nu se ocupa ei de bani ci departamentul juridic. ( un nr cu taxa inversa de 1.28 € pe minut ) la care nu am sunat evident. In situatia asta mai sunt persoane. Ce este de facut pe cale legala pt a ne recupera banii ? Si daca lucreaza ilegal sa oprim asta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 6 Octombrie 2019
Unde reclamati firmele care v-au inselat? la Inspectia Muncii si/sau politie, depinde de caz si cat de grava este situatia.

Pentru a verifica seriozitatea unei firme de intermedire si de plasare a fortei de munca, primul pas este verificarea acesteia la Inspectia Muncii, mergeti si vedeti care este starea acestei societati.
Potrivit legii 156/2000, acesta firma este obligata sa se inscrie la Inspectoratele Teritoriale de Munca. In cazul in care firma nu apare in evidentele autoritatilor, respectiva societate functioneaza ilegal, iar sansele ca aceasta sa va insele sunt mari.

Inspectia Muncii poate interveni doar in cazul in care obligatiile din contractele semnate nu sunt respectate.
Exemplu, daca in contract se stipuleaza plecarea la o anumita data si acest lucru nu se intampla, clientul poate sesiza Inspectia Muncii, pentru a verifica respectiva firma.

Daca solicitantii unui loc de munca in strainatate platesc comisioane pentru care nu primesc in schimb serviciile solicitate, cazul intra sub incidenta penala si se incadreaza la inselaciune.
In acest caz, pagubitii trebuie sa se adreseze politiei, care va cerceta respectiva firma si o va sanctiona in consecinta.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2017
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Noi am optat pt plecarea care era in data de 30.08 , ei ulterior ne au spus ca nu e cazare in Anglia , dupa care tot ei ne spun ca "da , altii oameni au plecat pe 30, voi nu aveti dosarul complet" si noua nu ne a cerut nimeni cazierul la inceput si nici n au sunat sa anunte. Si ne spuneau ca nu stiu pe ce data este plecarea . Am sunat de pe alt nr dandu ne altcineva si pe nr acela ne au spus de o plecare pe 10.09. Altei persoane i au spus ca nu i mai poate inapoia banii si nu mai poate pleca ca s a desfintant fabrica...adica asta este cel mai penibil motiv...si ciudat este ca apare ca fiind inregistrata la Itm Sibiu...in decembrie 2016 . Poate oamenii sunt f bine aparati de contract...dar nici asta nu e in regula...tot abuz de incredere si inselaciune se numeste..si trebuie oprita toata inselatoria asta.daca incerc sa depun plangere penala la politie , opc si itm ( am si inregistrari telefonice ) oare reusesc macar sa le captez atentia ?
Sesizarile dvs vor primi raspuns si eventual o solutionare a problemei cu care v-ati confruntat.
Multumesc pt raspuns.

Am fost și noi înșelați eu și soțul meu de firma SCS FOCUS INVEST RECUTIMENT SRL din Sibiu ne-au promis loc de muncă în Italia și n-am plecat nici azi asta a fost pe 03092019 am fost de am făcut contractul lundune 13000lei și ne zis că pe 20 09 2019 vom plecat cînd am sunat nu mea mai răspuns la telefon am sunat după un alt Nr mea răspuns și cînd a văzut că Sint eu mea închis telefonul dacă mă puteți ajuta să mi recuperez banii va mulțumesc .
Cornel Vasile a scris:

Sesizarile dvs vor primi raspuns si eventual o solutionare a problemei cu care v-ati confruntat.

Alte discuții în legătură

Inselaciune firma de recrutare violetavio violetavio Buna seara! Sotul meu impreuna cu un prieten au fost inselati de ca catre o firma de recrutare foarte bine pusa la punct. ITM.-ul este \" mama in mama\" cu ... (vezi toată discuția)
Teapa sau nu ? MariusGogancea MariusGogancea Buna ziua !! Ma numesc Marius si as avea o problema foarte serioasa , la care as dori sa stiu cum e mai bine sa procedez?? SA MERG IN INSTANTA SAU SA RAMAN SI ... (vezi toată discuția)
Plangere Crist. Crist. Buna ziua.am semnat in data de 22.10.2018 un contract cu o firma pentru un loc de munca in Anglia,mi sa spus ca pana azi 26.10.2018 voi primi informatii in ... (vezi toată discuția)